Monday, March 4, 2024
22.6 C
Brunei

  -

  Keluarga mangsa kebakaran Kota Belud terima RM50,000

  KOTA BELUD, 8 NOV – Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menyumbang RM50,000 kepada sebuah keluarga yang kehilangan tempat tinggal selepas kediaman mereka musnah dalam kebakaran di Kampung Pirasan dekat sini baru-baru ini.

  Sumbangan untuk satu keluarga besar terdiri 25 orang yang mendiami rumah itu disampaikan oleh Setiausaha Politik Kanan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Shamsul Iskandar di kampung berkenaan hari ini.

  Bercakap kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan itu, Shamsul berkata ia adalah sumbangan untuk meringankan beban, dalam membantu mereka membina rumah baharu.

  “Saya bersama pegawai dari Unit Penyelarasan Pelaksanaan, Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM) datang ke sini bagi mewakili perdana menteri untuk menyampaikan sumbangan. Ini menunjukkan keprihatinan Kerajaan MADANI khususnya Perdana Menteri kepada rakyat yang menghadapi musibah.

  “Saya juga berterima kasih kepada banyak pihak lain yang berbesar hati membantu mangsa sebelum ini, khususnya kerajaan negeri,” katanya.

  Sementara itu, penerima sumbangan, Jalin bin Toh, 70, menzahirkan ucapan terima kasih kepada kerajaan khususnya Perdana Menteri yang telah berbesar hati untuk memberikan sumbangan berkenaan seterusnya membantu keluarganya.

  “Rumah kami ini dihuni oleh enam keluarga iaitu anak-anak dan cucu-cucu saya. Kami sangat bersyukur kerana ada pihak yang menghulurkan bantuan sejak kejadian kebakaran itu,” katanya.

  Beliau berkata kebakaran pukul 12:20 tengah hari pada 30 September lepas itu telah memusnahkan rumah seluas 70 x 80 kaki yang didiami mereka. – Bernama

  Shamsul menyerahkan replika cek bernilai RM50,000 sumbangan daripada ICU JPM kepada Jalin di Kampung Pirasan, Kota Belud kelmarin. – Bernama
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Pembukaan pangkalan strategik bantu pantau operasi

  NEW DELHI, 3 MAC – Tentera laut India berkata ia sedang mengukuhkan pasukan di pulau-pulau yang ‘penting dari segi strategik’ yang berhampiran Maldives, dengan...