Wednesday, June 7, 2023
34 C
Brunei

  -

  Keluarga mualaf terus dibantu

  Oleh Yusrin Junaidi

  BANDAR SERI BEGAWAN, 22 MAC – Projek Fathul Barakah 4.0 diteruskan lagi bagi membantu meringankan perbelanjaan dalam menyediakan keperluan harian keluarga mualaf yang memerlukan.

  Sembilan buah keluarga mualaf di kawasan pedalaman Daerah Temburong telah menerima sumbangan, hari ini.

  Hadir selaku ketua rombongan dan seterusnya menyempurnakan penyerahan ialah Ketua Pegawai Ugama Daerah Temburong, Awang Harris Hamdillah bin Haji Masri.

  Projek Fathul Barakah 4.0 merupakan salah satu dakwah bilhal dalam memeduli perkembangan dan kebajikan asnaf mualaf supaya mereka dapat menjalankan ibadah dengan sempurna.

  Selain itu, projek seumpama ini dihasrat akan dapat mengeratkan lagi ukhuwah antara persatuan-persatuan mualaf di seluruh negara bersama dengan Pusat Dakwah Islamiah (PDI) dalam sama-sama mengungkayahkan kerja-kerja berkebajikan untuk kesejahteraan para mualaf, khususnya di Negara Brunei Darussalam.

  Menurut kenyataan PDI, lebih 250 buah keluarga mualaf di seluruh negara menerima sumbangan berupa bantuan makanan harian bersempena Projek Fathul Barakah 4.0 yang diungkayahkan oleh PDI dan Persatuan-persatuan Mualaf Seluruh Negara.

  Turut serta dalam rombongan ialah ahli Jawatankuasa Persatuan Saudara Baharu Daerah Temburong, dan wakil Yang Di-pertua Persatuan Saudara Baharu Daerah Temburong.

  Salah sebuah keluarga mualaf ketika menerima sumbangan.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  NZ ambil tindakan penggunaan vape

  WELLINGTON, 6 JUN - New Zealand akan mengambil tindakan tegas terhadap penggunaan vape atau rokok elektronik untuk melindungi golongan mudanya, umum Menteri Kesihatan Ayesha...
  - Advertisment -