Thursday, June 20, 2024
23 C
Brunei

  -

  Kem latihan BRUKAF tingkat kemahiran pengamal karate muda

  Oleh Daniel Lim –

  BELAIT, 21 MEI – Lebih 160 pengamal karate muda terus mengembangkan kemahiran dan pengetahuan mereka sebagai sebahagian daripada Kem Latihan Bersama 4-Gaya 1 Kelab yang diadakan baru-baru ini di Dewan Serbaguna Kompleks Sukan Mumong, Daerah Belait.

  Hadir bagi menyaksikan kem latihan tersebut ialah Presiden Persekutuan Karate Brunei Darussalam (BRUKAF), Pengiran Haji Yura Kasteria bin Pengiran Setia Negara Pengiran Haji Mohd Yussof.

  Dalam ucapan pembukaannya, beliau berharap agar para pengamal karate muda yang hadir dapat memanfaatkan latihan yang diadakan semasa kem tersebut, sambil memeriahkan suasana dengan berkumpul dan berlatih dengan tujuan yang sama untuk meningkatkan kemahiran dan pengetahuan mereka dalam seni karate.

  Latihan asas pada acara tersebut dipimpin oleh Pengerusi Majlis Guru Wadokai Karate-do Indonesia, Shihan Robert Daniel Wendur, yang kemudian juga mengetuai demonstrasi Kata bersama pelajar-pelajar Wadokai dalam kem tersebut.

  Kem itu dianjurkan dengan kerjasama antara Wadokai Karate Brunei Darussalam, Shotokan Karate Brunei Darussalam, Persatuan Karate Shitoryu Brunei Darussalam, Rengokai Karate Brunei Darussalam dan Goju-kai Brunei Darussalam.

  Antara peserta yang mengambil bahagian dalam kem latihan tersebut.- GAMBAR OLEH DANIEL LIM
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Selatan keluar nasihat gelombang haba

  SEOUL, 19 JUN - Agensi cuaca Korea Selatan pada hari ini mengeluarkan nasihat gelombang haba ketika suhu meningkat di seluruh negara. Nasihat gelombang haba itu...