Monday, November 28, 2022
23.1 C
Brunei

-

Kemudahan ‘penyimpanan suami’ di Shanghai dilancarkan

SHANGHAI, 23 Julai – Membeli belah bersama teman wanita atau isteri mungkin salah satu kerja yang paling membosankan bagi kaum lelaki. Sebuah gedung membeli belah di Perbandaran Shanghai, China telah menyelesaikan masalah ini dengan melancarkan kemudahan ‘penyimpanan suami’.

Kontena layan sendiri yang jarang di pusat membeli belah Global Harbor, Shanghai dilengkapi dengan skrin TV, kerusi kulit urut dan konsol permainan.

“Kaum lelaki lazimnya bosan apabila membeli-belah dengan pasangan wanita mereka, justeru itu kami telah menyediakan mereka satu tempat untuk berehat. Mereka boleh bermain permainan dan mencaj telefon bimbit mereka di sini,” kata Zhou Jun, yang mengendali dan menyelenggara kontena.

Menurut Zhou, para pengguna yang mengimbas kod QR untuk menempah kontena, yang menelan kos 20 yuan bagi tempoh setengah jam atau 30 yuan bagi tempoh sejam.

Sejak dilancarkan sebulan lalu, kemudahan ‘penyimpanan suami’ telah menarik minat berbelas-belas orang setiap hari.

“Itu adalah idea yang baik. Suami saya selalu tidak gembira apabila membeli belah bersama saya,” kata seorang pembeli belah wanita yang mendedahkan nama keluarganya, Wang.

Seorang pengguna lelaki yang nama keluarganya Yang memberitahu Xinhua bahawa kemudahan itu mempunyai beratus-ratus perma inan video klasik, yang mengingatkan saya zaman kecil saya.

Bagaimanapun tidak semua orang gembira dengan kontena ini. Sebilangan isteri merungut tidak ada keseronokan membeli belah bersendirian.

“Siapa yang akan membawa beg saya, berbual dengan saya dan memberi nasihat jika suami saya duduk dalam kontena sendiri berseronok,” kata seorang pembeli belah wanita, dengan nama keluarga He.

Zhou berkata pada masa akan depan kontena-kontena akan dilengkapi dengan tabir, alat penyaman udara dan fon kepala untuk memastikan pengalaman pengguna yang lebih baik. – Xinhua

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea Selatan lancar bas pandu sendiri

SEOUL, 25 NOV – Ibu negara Korea Selatan melancarkan laluan bas pandu sendiri pertama hari ini, sebahagian daripada uji kaji yang dikatakan jurutera berhasrat...
- Advertisment -