Kerja-kerja membaikpulih gangguan bekalan air

BANDAR SERI BEGAWAN, 14 OGOS – Jabatan Kerja Raya (JKR), Kementerian Pembangunan ingin memaklumkan kepada penduduk Rancangan Perumahan Negara Meragang bahawa kerja-kerja menyiasat dan membaikpulih situasi bekalan air masih giat dilaksanakan pada masa ini.

Menurut kenyataan Unit Perhubungan Awam, JKR, tekanan air rendah atau tiada bekalan air di kawasan berkenaan adalah berkemungkinan adanya paip bocor, walau bagaimanapun pihak jabatan sehingga kini masih belum dapat mengesannya dan pemeriksaan masih sedang dilaksanakan. Jabatan berkenaan juga ingin memberi jaminan kepada orang ramai bahawa setiap langkah telah diambil untuk menangani gangguan bekalan air tersebut dan berusaha untuk melaksanakan pembekalan air kembali seperti biasa secepat mungkin.

Sehubungan itu, pihak Jabatan juga telah menambah pembekalan tangki-tangki biru serta ‘Jerry Cans’ yang ditempatkan di Taman Rekreasi RPN Meragang dan dinasihatkan untuk membawa botol atau bekas air sendiri. Jumlah ‘Jerry Cans’ adalah terhad, manakala beg air telah disediakan jika diperlukan. JKR dalam pada itu juga ingin memohon kerjasama semua pihak untuk berjimat cermat di dalam penggunaan air serta menghubungi Talian Darussalam 123 bagi sebarang masalah bekalan atau kualiti air. JKR juga ingin memohon maaf atas perkara berkenaan dan sangat menghargai kesabaran orang ramai.