Tuesday, December 5, 2023
23.1 C
Brunei

  -

  Kilauan emas pertama Brunei

  Oleh Ak Zaki Kasharan

  BANDAR SERI BEGAWAN, 6 JUN – Atlet para olahraga negara, Dayang Nor Hensan binti Awang Haji Mataha yang menyertai temasya Sukan Para ASEAN ke-12, 2023 di Phnom Penh, Kemboja telah berjaya menyumbang pingat emas sulung bagi Negara Brunei Darussalam (NBD) kelmarin.

  Pingat emas yang diraih oleh Dayang Nor Hensan diperolehi melalui acara Lontar Peluru Wanita (F11) setelah berjaya mencatat jarak lontaran 7 meter.

  Chef de Mission, Haji Ali Yusri bin Haji Abdul Ghafor telah menyempurnakan penyampaian pingat-pingat kepada para pemenang dalam acara tersebut.

  Pingat perak dalam acara tersebut telah diraih oleh Ratnaningsih dari Indonesia dengan 6.81 meter, manakala pingat gangsa diraih oleh Nguyen Thi Chin dengan 6.10 meter. Acara tersebut disertai oleh lima atlet.

  Chef de Mission, Haji Ali Yusri bin Haji Abdul Ghafor semasa menyampaikan pingat kepada atlet olahraga para negara, Dayang Nor Hensan binti Haji Mataha yang berjaya menyumbang pingat emas sulung bagi Negara Brunei Darussalam kelmarin melalui acara Lontar Peluru Wanita (F11) dalam Sukan Para ASEAN ke-12, 2023 di Phnom Penh, Kemboja. – Gambar serahan Urus Setia Kontinjen NBD
  Dayang Nor Hensan (tengah), bergambar bersama pingat emas yang dimenanginya. – Gambar serahan Urus setia Kontinjen NBD

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  India setuju tarik balik tentera dari Maldives

  NEW DELHI, 4 DIS – India telah bersetuju untuk menarik balik tenteranya dari Maldives, kata presiden kepulauan strategik itu, memenuhi janji yang dibuatnya menjelang...