Tuesday, May 28, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  Kings tamatkan harapan Warriors

  LOS ANGELES, 17 APRIL – Sacramento Kings menamatkan harapan Stephen Curry dan pasukan Golden State Warriors untuk beraksi di playoff selepas mereka menewaskan juara 2022 itu 118-94 dalam kejohanan NBA Play-in, kelmarin.

  Warriors telah menduduki tempat ke-10 dalam Western Conference dan memerlukan kemenangan menentang Kings yang menduduki tempat kesembilan untuk mengekalkan harapan playoff mereka.

  Sebaliknya Kings akan menentang New Orleans Pelicans pada Jumaat untuk tempat kelapan dan terakhir playoff di Western Conference.

  Tiga perlawanan musim biasa terakhir antara saingan California Utara telah ditentukan dengan satu mata.

  Tetapi Kings mendominasi perlawanan itu dengan Warriors tidak pernah memimpin selepas beberapa minit pertama di Sacramento.

  Reaksi Stephen Curry semasa Kejohanan Play-In di Golden 1 Center di Sacramento, California pada 16 April. – AFP

  Keegan Murray menjadi penjaring utama bagi Kings dengan 32 mata. De’Aaron Fox menambah 24 mata dan Domantas Sabonis memperoleh 16 mata dan 12 rebounds untuk Sacramento sementara serangan Warriors mengalami kesukaran.

  Curry mengejutkan dengan prestasi perlahan yang menyaksikan dia hanya menjaringkan lima mata pada separuh masa pertama sebelum mencapai 22 mata. Tetapi Klay Thompson gagal menjaringkan mata kerana dia terlepas kesemua 10 percubaannya.

  Kekalahan yang mengejutkan itu pasti akan menimbulkan persoalan tentang masa depan trio bintang Warriors iaitu Curry, Thompson dan Draymond Green, tonggak dinasti yang memenangi gelaran pada 2015, 2017, 2018 dan 2022.

  “Masih terlalu awal untuk saya memikirkan perkara itu,” kata jurulatih Warriors, Steve Kerr.

  “Awda melabur begitu banyak dalam musim ini dan banyak lagi perkara yang berlaku. Ia

  “Kepuasan dalam sukan ini luar biasa, itulah sebabnya kita semua jenis ketagih dengannya. Awda perlu menanggung kekecewaan,” tambahnya. – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Burung tropika dikesan di tasik tanah lembap utara China

  HOHOT, 27 MEI – Flamingo besar, yang biasanya ditemui di kawasan tropika dan subtropika, baru-baru ini dikesan buat pertama kali di Tasik Ulan Suhai...