Monday, July 15, 2024
27.3 C
Brunei

  -

  ‘Kita akan terus fight melalui peguam’

  Akur dengan perintah injunksi interim yang diperoleh pendakwah selebriti Ustaz Ebit Lew (UEL), penyanyi rap Caprice memadam semua hantaran di media sosial berkenaan kes Mondy Tattoo.

  Menurut Caprice atau Ariz Ramli, 35, dia tidak lagi boleh memuat naik sebarang hantaran yang melibatkan Ebit bersama Mondy.

  Penyanyi itu memberitahu dia hanya mengikut arahan yang diperintahkan oleh mahkamah.

  “Minta maaf guys, saya terpaksa padam posting UEL dan Mondy untuk hormat perintah injunksi interim Mahkamah Sesyen Shah Alam melalui platform secara e-review, Hakim Sayani Mohd Nor.

  “Dalam perintah injunksi interim, Caprice kena padam semua posting yang ada kaitan dan tidak boleh langsung cakap fasal kes ini atau apa-apa kaitan dengan kes tersebut.

  Caprice padam semua hantaran berkenaan Ebit dan Mondy. – mStar

  “Atau fasal orang-orang yang terlibat dengan kes tersebut secara directly, indirectly dalam apa-apa bentuk atau platform,” katanya kepada mStar.

  Caprice berkongsi perkara itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di Instastory miliknya.

  Penyanyi lagu Keep Flying ini bagaimanapun memberitahu dia akan meneruskan perjuangan untuk mendapatkan keadilan undang-undang menerusi wakil peguam.

  Caprice juga memohon maaf kerana tidak lagi boleh mencari keadilan bagi pihak yang menghubunginya untuk berkongsi kisah gangguan seksual yang diterima.

  “Minta maaf semua. Kita akan teruskan fight melalui peguam kita. Terima kasih.

  “Insya-Allah kebenaran tidak boleh disembunyikan walaupun sekuat mana kita cuba untuk berselindung. Kami akan melawan habis-habisan.

  “Mohon maaf kepada semua mangsa-mangsa yang minta tolong saya sebelum ini untuk ke depan dan bela mereka.” – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Selatan raikan ‘Hari Pelarian Korea Utara’ pertama

  SEOUL, 14 JULAI – Korea Selatan menandakan peristiwa penting hari ini dengan sambutan ‘Hari Pelarian Korea Utara’ pertama, hari peringatan nasional yang mengiktiraf kemajuan...