Sunday, April 14, 2024
31.7 C
Brunei

  -

  Klopp mahu nikmati perebutan kejuaraan Liga Perdana

  LONDON, 2 APRIL – Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp berazam untuk menikmati fasa penutup perebutan kejuaraan Liga Perdana, dengan segala cabaran yang ada, dalam apa yang akan menjadi musim terakhirnya di Anfield.

  The Reds bangkit daripada melepaskan gol awal menentang Brighton baru-baru ini untuk menang 2-1, hasil jaringan Luis Diaz dan Mohamed Salah.

  Dengan Manchester City dan Arsenal bermain seri tanpa jaringan, Liverpool kini mendahului dua mata di puncak liga dengan baki sembilan perlawanan lagi.

  Perlawanan Liverpool termasuk perlawanan menentang Manchester United, Tottenham dan Aston Villa, masing-masing di tempat keenam, kelima dan keempat.

  Anak buah Klopp dan saingan kejuaraan mereka semuanya boleh kehilangan mata antara sekarang dan akhir musim tetapi bos Jerman itu menikmati masa yang tegang dalam kempen itu.

  “Kami perlu menempuhinya dan kami yang memutuskan sama ada kami menikmatinya atau tidak, lebih kurang,” katanya.

  “Ia akan menjadi sukar dan ya, ia kadang-kadang mencemaskan dan degupan jantung akan berada pada 180 atau 200 atau apa sahaja dari semasa ke semasa jika awda menontonnya atau jika awda bermain dalam perlawanan.

  “Tetapi jika kita semua bersama-sama menikmatinya, maka kita mempunyai peluang. Jika tidak, kita masih mempunyai peluang, ia benar-benar lebih sukar dan itulah sebabnya kami cuba kekal positif dalam semua detik ini.

  “Ia adalah situasi yang hebat di mana pemain membawa kami masuk, kami berada di sana dengan dua pasukan lain yang berjuang untuk hadiah terbesar dalam bola sepak Inggeris dan kami akan melihat bagaimana ia akan berakhir,” tambahnya. – AFP

  Reaksi Jurgen Klopp sebelum perlawanan bola sepak Liga Perdana Inggeris di Stadium Anfield di Liverpool, England pada 31 Mac. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Pegawai China bertemu Kim dalam rundingan peringkat tertinggi

  BEIJING, 14 APRIL - Seorang pegawai tertinggi China mengesahkan hubungan dengan Korea Utara semasa pertemuan kelmarin dengan pemimpin negara itu, Kim Jong Un di...