Tuesday, October 4, 2022
27.6 C
Brunei

Klopp pengurus terbaik LMA

-

LONDON, 28 JULAI – Jurgen Klopp (gambar bawah) dinamakan sebagai Pengurus Tahunan Terbaik Persatuan Pengurus Liga (LMA) semalam setelah mengakhiri penantian Liverpool selama 30 tahun untuk menjuarai Liga Perdana Inggeris.

Klopp membawa Liverpool memenangi gelaran EPL pada musim yang sama mereka menjuarai FIFA Club World.

Penghargaan anugerah kepada pengurus Jerman itu diumumkan oleh bekas pengurus Manchester United, Alex Ferguson.

“Jurgen, hebat,” kata Ferguson di Sky Sports. “Kami bercakap tentang Leeds menghabiskan 16 tahun dalam Kejuaraan, tetapi Liverpool selam 30 tahun sejak memenangi liga itu, luar biasa.

“Anda layak mendapatkannya. Tahap prestasi pasukan anda sangat baik. Keperibadian anda berjalan tepat di seluruh kelab.

Ia adalah persembahan yang luar biasa.

“Saya akan memaafkan anda kerana membangunkan saya pada pukul 3.30 pagi untuk memberitahu saya bahawa anda telah memenangi liga!

Terima kasih, tetapi bagaimanapun, anda sememangnya layak. Tahniah.”

Bekas pengurus Borussia Dortmund, Klopp berkata mengenai Ferguson “Saya tahu ia tidak 100 peratus sesuai mengatakan ini sebagai pengurus Liverpool tetapi saya mengaguminya (Ferguson).

Saya ingat dia adalah pengurus Britain pertama yang saya temui.

“Kami bersarapan. Saya tidak pasti berapa banyak yang dia ingat tetapi saya ingat kerana bagi saya saat itu seperti bertemu dengan Pope. Kami sangat hebat dan dari musim pertama itu kami mengaguminya. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

PBB: 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan

ISLAMABAD, 3 OKT – Agensi kemanusiaan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) memberi amaran kira-kira 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan serius dalam masa...
- Advertisment -