Kompleks sukan mumong ditutup untuk pengubahsuaian

Jabatan Belia dan Sukan, Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan ingin mengucapkan terima kasih kepada ‘Healthy Lifestyle’ untuk surat bertajuk Open Mumong Sports Complex Track and Field Section, on Fridays, Sundays yang diterbitkan dalam laman Opinion Buletin Borneo pada 22 Februari lalu.

Surat tersebut merujuk kepada penutupan bahagian balapan dan lapang Kompleks Sukan Mumong pada hari Jumaat, Ahad dan cuti umum.

Bagi mengesahkan komen penulis, penutupan tersebut adalah disebabkan beberapa kerja pengubahsuaian dan kebimbangan keselamatan, di mana beberapa kawasan balapan dan lapang di Kompleks Sukan Mumong kini ditutup kepada orang ramai.

Kementerian juga juga ingin berkongsi bahawa semua tempat kompleks sukan di bawah Jabatan Belia dan Sukan dibuka tujuh hari seminggu kecuali cuti umum di mana waktu operasi adalah seperti berikut:

– Isnin hingga Rabu dan Sabtu hingga Ahad: 8 pagi hingga 6 petang dan 7 malam hingga 9 malam

– Khamis: 8 pagi hingga 6petang.

– Jumaat: 8 pagi hingga 12 tengah hari, 2 petang hingga 6 malam dan 7 malam hingga 9 malam.

– Cuti Umum: Tutup

Jabatan Belia dan Sukan menghargai perkara yang dibangkitkan dan akan berusaha untuk meningkatkan lagi perkhidmatan kepada orang ramai pada masa akan datang.

Sebarang maklumat, orang ramai boleh menghubungi Pejabat Pentadbiran Kompleks Sukan Mumong semasa waktu pejabat di 3335581/3335582.

– Jabatan Belia dan Sukan

Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan