Friday, December 9, 2022
22.3 C
Brunei

-

Konsert Gigi Nakal diteruskan meski bertembung PRU-15

Konsert Gigi Nakal Di Kuala Lumpur yang bakal berlangsung di Zepp KL pada 5 November depan tetap diteruskan sekalipun Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) jatuh pada tarikh berkenaan.

Penerbit Eksekutif YOLO Malaysia, Haniff Hamzah, berkata pihaknya tidak merancang menunda tarikh konsert, sebaliknya meneruskan konsert band bertaraf legenda dari Indonesia itu.

Haniff berkata, bukan masalah untuk peminat Gigi hadir pada konsert, memandangkan ia berlangsung malam.

“Kami mahu peminat menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia pergi mengundi. Selepas selesai, mereka masih boleh memeriahkan konsert Gigi yang berlangsung pada sebelah malam.

“Bagi saya, ia sangat menarik kerana rakyat Malaysia yang mengundi boleh berkongsi dan mengambil gambar jari mereka yang ditanda dakwat,” katanya.

Gigi berjanji memberikan persembahan bertenaga bagi mengubati kerinduan peminat di Malaysia. – Agensi

Mengulas adakah akan memulangkan semula wang pembelian kepada penonton yang tidak dapat hadir, Haniff berkata, mereka yang mempunyai keraguan mengenai perkara berkenaan boleh mengirimkan e-mel kepadanya.

“Kami tahu PRU-15 sangat penting untuk rakyat, malah kami sangat menggalakkan peminat menjalankan tanggungjawab sebelum datang menyaksikan konsert Gigi.

“Kami hanya inginkan konsert Gigi berjalan lancar meskipun PRU-15 jatuh pada hari berkenaan kerana hampir 10 tahun Gigi tidak hadir membuat persembahan di negara ini.

“Berhubung pemulangan semula duit tiket, itu tiada keperluan kerana peminat yang berada di Semenanjung masih berkesempatan datang kerana konsert hanya berlangsung pada sebelah malam.

“Namun, jika ada peminat yang sudah membeli tiket mempunyai keraguan, mereka boleh menghantar e-mel kepada kami. Dari situ, kami akan melihat apa tindakan yang boleh dibuat,” katanya.

Kumpulan Gigi dianggotai Armand Maulana, Dewa Budjana, Thomas Ramdhan dan Gusti Hendy mengakui teruja dan sudah tidak sabar untuk bertemu dengan peminat selepas hampir sedekad tidak berkunjung ke Malaysia. – Agensi

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China umum pelonggaran sekatan seluruh negara

BEIJING, 7 DIS – China hari ini mengumumkan langkah pelonggaran sekatan COVID di seluruh negara yang menjejaskan negara ekonomi kedua terbesar dunia dan mencetuskan...
- Advertisment -