Tuesday, March 5, 2024
29.3 C
Brunei

  -

  Konsert Imran tetap ‘meletup’ tanpa deretan lagu hit

  Alunan vokal jejaka ini mungkin tidak dikategorikan padu, namun penyanyi berasal dari Singapura, Imran Ajmain ada keistimewaan tersendiri yang memikat hati si pemuja.

  Jumaat lalu, penyanyi yang hampir dua dekad menyusun langkah dalam industri muzik, membuai hati peminat dengan lagu galau menerusi Konsert Malam Seribu Tahu di The Platform, Menara Ken, Taman Tun Dr Ismail (TTDI), Petaling Jaya.

  Konsert hampir dua jam itu menghimpunkan kira-kira 20 lagu daripada awal pembabitan Imran dalam dunia muzik sehingga dendangan terkini.

  Memiliki tiga album, penyanyi tinggi lampai itu mengakui terharu serta tidak menyangka konsert yang sudah terlalu lama didambakan menjadi nyata.

  Lebih menyentuh hati penyanyi berusia 42 tahun itu apabila jualan tiket konsertnya licin dalam tempoh sejam, sehingga penganjur terpaksa menambah satu malam lagi khas buat peminatnya.

  Membuka tirai persembahan malam itu menerusi lagu Taurus (Penawar Rindu), kemunculan Imran dengan sut rona hijau di pentas, disambut dengan penuh keterujaan kira-kira 600 peminat.

  Selesai mendendangkan lagu yang menjadi pembuka tirai malam itu, Imran berterima kasih kepada mereka kerana sanggup ‘berperang’ mendapatkan tiket.

  “Saya sangat berbesar hati, lagi-lagi bila anda semua kena ‘berperang’ untuk mendapatkan tiket malam ini,” katanya.

  Imran kemudian meneruskan persembahan dengan lagu Intan dan Perak, Hanya Menari, Di Kalung Kasihan dan Ghaibmu untuk set pertama.

  Aksi diteruskan dengan set kedua menerusi iringan muzik secara akustik dengan lagu Mengaku Kalah, Peluang Kedua, Nada Merindu dan Allah Selamatkan Kamu.

  Dengan pentas yang dihias seperti ruang tamu, sesekali Imran berkongsi kenapa dia memilih sesetengah lagu untuk dimuatkan dalam albumnya. Imran kemudian menawan pentas menerusi lagu Selama Ulang Tahun Sayang dan Padam dan Pergi.

  Padam dan Pergi adalah single terbaharunya yang dilancarkan pada Disember lalu. Akui Imran, selepas kemunculan single Seribu Tahun kira-kira 10 tahun lalu, sukar untuknya mencari lagu yang dapat membuatkan peminatnya ‘move on’.

  “Saya cuba sedaya upaya setiap dua ke tiga tahun, untuk keluarkan lagu baharu. Tetapi, tidak ada yang melekat,” katanya.

  Pada set ketiga, Imran memilih lagu cover serta beberapa dendangan lain daripada buah tangan dihasilkannya.

  Dendangan yang menjadi pilihan adalah Jika Engkau Pergi, Apa Salah Beta, Menimbang Rasa, Harapan Kecewa, Sudah Tu Sudah dan Kekasih Awal dan Akhir dendangan Datuk Jamal Abdillah.

  Seperti dijangka, Imran menutup tirai malam itu dengang lagu ‘berhantu’ Seribu Tahun.

  Ditemui seusai konsert, Imran meluahkan rasa tidak percaya apabila konsert yang julung kali diadanya itu berjaya menghimpunkan 1,200 peminat selama dua malam.- Agensi

  Jualan tiket konsert Imran Ajmain licin dalam tempoh sejam, sehingga penganjur terpaksa menambah satu malam lagi khas buat peminatnya.- mStar

   

   

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  24 nelayan diselamatkan di laut berombak kuat, 1 ditemui mati

  TOKYO, 5 MAC - Sebuah helikopter pengawal pantai Jepun menyelamatkan 24 nelayan ketika mereka bermati-matian berpaut pada geladak sebuah kapal yang condong, separuh tenggelam...