Sunday, December 4, 2022
22.7 C
Brunei

-

Kontrak Rozaimi dengan KDA FC tamat

ALOR SETAR, 29 OGOS – Kedah Darul Aman FC (KDA FC) mencapai persetujuan menamatkan kontrak pemain penyerang, Rozaimi Abdul Rahman, 28, selepas lapan bulan bersama pasukan Hijau Kuning itu. 

KDA FC dalam kenyataan di laman rasminya memaklumkan, penamatan dibuat lebih awal dan di atas permohonan pemain tersebut sebagai langkah penyelesaian akhir selepas tempoh dua bulan diberikan buat Rozaimi untuk menyelesaikan hal peribadi sebelum memutuskan haluan kerjaya bola sepaknya.

“Pihak pengurusan kelab menghormati pendirian beliau walaupun kudrat dan pengalamannya ditagih di bahagian serangan. Terima kasih dan selamat maju jaya dalam kerjaya bola sepak di masa hadapan,” menurut kenyataan itu hari ini.

Rozaimi sebelum ini diikat KDA FC selama satu musim bagi mengisi jentera serangan pasukan selepas empat tahun bersama pasukan Johor Darul Ta’zim II.  Sepanjang aksinya musim ini, Rozaimi telah membuat sembilan penampilan, 264 minit aksi dan satu hantaran menghasilkan gol. 

Penampilan terakhir Rozaimi adalah ketika membantu KDA FC menang ke atas Melaka United FC pada 30 April lepas. – Bernama

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China longgarkan lagi peraturan COVID

BEIJING, 2 DIS – Bandar di seluruh China membatalkan arahan sekatan COVID hari ini dengan melonggarkan peraturan ujian dan kuarantin susulan protes di seluruh...
- Advertisment -