Konvensyen beriga minyak enjin terkini BSM

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 9 JUN – Syarikat Pemasaran Brunei Shell Sdn Bhd (BSM) hari ini, telah mengadakan acara konvensyen pelincir bersama rakan perniagaan dan pihak berkepentingan yang berlangsung di Indera Samudra Grand Hall, The Empire Brunei.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan BSM, sesi-sesi telah diadakan sepanjang acara itu bersama para pakar dalam dunia teknologi pelincir Shell bagi berkongsi trend industri terkini, memberikan kemas kini dan membolehkan peserta meningkatkan pengetahuan mereka mengenai teknologi minyak enjin Shell yang terkini.

Sesi tersebut dibahagikan kepada sesi pagi dan petang di mana sesi secara langsung juga disediakan untuk orang ramai menerusi akaun media sosial @ Go4BSM.

Hadir sama pada acara tersebut ialah Pengarah Urusan BSM, Awang Muhammad Norshafiee bin Dato Paduka Haji Abdul Jalil.

Kenyataan menjelaskan, konvensyen berkenaan memberikan model kolaborasi dan kerjasama yang unik bagi BSM untuk mengeratkan hubungannya dengan rakan-rakan perniagaan, memahami cabaran yang dihadapi oleh semua pihak dan membentuk penyelesaian perniagaan bersama.

Pengarah urusan BSM semasa menyampaikan ucapannya pada konvensyen tersebut.
Antara sesi yang dikendalikan semasa konvensyen tersebut.

Sesi pada sebelah pagi adalah untuk pelanggan industri dan memberi tumpuan kepada perkhidmatan nilai tambah yang disediakan BSM kepada pelanggannya.

Sementara itu, pada sebelah petang adalah bagi segmen Passenger Cars Motor Oil (PCMO) yang terdiri daripada beberapa siri bengkel.

Melalui inisiatif Konvensyen Pelincir itu, BSM menyampaikan cabaran perniagaan yang dihadapi terutama semasa tercetusnya Covid-19.

BSM telah menyaksikan bagaimana dunia telah terintegrasi melalui penggunaan teknologi dan menyedari perlunya berkembang untuk terus maju, oleh itu BSM telah mempercepatkan rancangan digitalisasi mereka di mana BSM akan melancarkan SHARE Lite App, program kesetiaan perdagangan dibuat secara eksklusif bagi pelanggan BSM.

“Kami percaya bahawa dengan menerapkan penyelesaian digital yang lancar dan inovatif, bukan sahaja dapat membantu mempermudah interaksi kami, tetapi juga akan membolehkan kami menawarkan lebih banyak nilai kepada pelanggan kami,” jelas Awang Muhammad Norshafiee semasa berucap pada konvensyen tersebut.

Ini merupakan kali pertama BSM mengadakan konvensyen perniagaan yang disediakan untuk tatapan umum secara dalam talian dan dengan penyertaan lebih 100 peserta daripada pelbagai industri dari sektor kerajaan dan swasta.