Korda, Ko terpilih mara ke pusingan akhir Jelajah LPGA

MIAMI, 21 NOV – Calon pemain terbaik LPGA, Nelly Korda dan Ko Jin-young mewujudkan pentas untuk pertarungan pusingan akhir yang dramatik kelmarin ketika mereka menyertai perlawanan empat penjuru untuk mendahului bersama Nasa Hataoka dan Celine Boutier di Kejohanan jelajah LPGA.

Pemain Korea Selatan, Ko melonjak naik di papan pendahulu di kelab Golf Tiburon di Naples, Florida, dengan enam bawah par 66 yang termasuk tujuh pukulan birdie berturut-turut di sembilan lubang pertama.

Pemain Amerika nombor satu dunia, Korda mempunyai hari yang lebih baik dan buruk, tetapi meraih bahagian pendahuluan pusingan ketiga dengan pukulan eagle di lubang ke-17 dalam lima bawah par 67. Mereka berada di 14 bawah par 202 – sasaran yang ditetapkan oleh Hataoka dari Jepun dengan lapan bawah 64 yang hebat dan digandingkan oleh pendahulu semalaman, Boutier dari Perancis dengan par 72.

Hataoka, berada lapan di belakang untuk memulakan hari, dibuka dengan lapan par berturut-turut dan kemudian melakukan pukulan birdie dalam lapan daripada 10 lubang terakhir, percubaan yang menakjubkan termasuk pukulan birdie pada lima lubang terakhir.

Dia akan bermain dengan kumpulan terakhir pada hari Ahad bersama Korda dan Ko, yang telah mendominasi golf wanita pada 2021. – AFP

Aksi pemain golf, Nelly Korda membuat pukulan dalam lubang kedua sewaktu pusingan ketiga Kejohanan Jelajah Kumpulan CME kelmarin. – AFP