Kunjungan muhibah FABD ke Malaysia

Oleh James Kon

BANDAR SERI BEGAWAN, 26 MEI – Delegasi seramai 15 ahli Persatuan Bolasepak Brunei Darussalam (FABD) telah berlepas ke Kuala Lumpur kelmarin bagi lawatan rasmi ke Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Konfederasi Bolasepak Asia (AFC).

Lawatan diketuai oleh Presiden FABD, Pengiran Haji Matusin bin Pengiran Haji Matasan termasuk ahli-ahli jawatankuasa eksekutif serta para pegawai FABD. Delegasi tersebut akan berada di Kuala Lumpur selama lima hari sehingga 29 Mei.

Semasa lawatan itu nanti, FABD akan membincangkan kerjasama dengan FAM dalam pelbagai bidang termasuk amalan terbaik dalam pengurusan bola sepak. Lawatan itu juga bertujuan bagi memperkenalkan ahli jawatankuasa eksekutif FABD.

Delegasi FABD turut berpeluang untuk menyaksikan perlawanan persahabatan antara Brunei Darussalam dan Malaysia yang berlangsung esok di Stadium Nasional Malaysia, Bukit Jalil.

Pengiran Haji Matusin bersama Naib Presiden FABD, Haji Salleh Bostaman bin Haji Zainal Abidin dan ahli-ahli jawatankuasa eksekutif serta para pegawai FABD bergambar ramai bersama Penolong Setiausaha Agung FAM, Abang Zulkarnain Abang Abdurahman.