Thursday, November 30, 2023
31.3 C
Brunei

  -

  Kunjungan muhibah guru-guru Islamic Global School ke PGGMB

  Oleh Sim Y. H. –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 10 NOV – Rombongan guru-guru Islamic Global School, Balikpapan, Kalimantan Timur telah mengadakan kunjungan muhibah dan lawatan ke Persekutuan Guru-guru Melayu Brunei (PGGMB) yang berlangsung di Sekolah PGGMB Sungai Akar, baru-baru ini.

  Rombongan yang diketuai oleh pengarah sekolah, Wilda telah dialu-alukan oleh Yang Dipertua PGGMB, Haji Awang Abdul Alim bin Haji Othman yang turut menyampaikan kata alu-aluan serta penerangan mengenai perkembangan dan kemajuan Sekolah PGGMB.

  Sesi taklimat telah disampaikan oleh Pengarah Penerangan PGGMB, Haji Yahya bin Haji Mirasan yang menerangkan secara terpe-rinci mengenai Sistem Pendidikan Negara Abad ke-21 (SPN 21).

  Sementara itu, Wilda telah melahirkan perasaan gembira dan keyakinan kepada PGGMB bagi menyediakan prasarana persekolahan yang kondusif serta pencapaian cemerlang murid-muridnya.

  Beliau turut menjemput ahli-ahli PGGMB untuk berkunjung ke sekolah mereka.
  Semasa perjumpaan itu, kedua-dua belah pihak telah membincangkan mengenai perkembangan dan kemajuan sekolah-sekolah PGGMB.

  Sesi kunjungan diakhiri dengan lawatan ke kelas-kelas bagi menyaksikan tatacara pengajaran dan pembelajaran yang diamalkan di sekolah berkenaan.

  Lawatan itu bermatlamat untuk menjalinkan hubungan silaturahim dan mengetahui sistem pendidikan serta tatacara pengajaran dan pembelajaran di Negara Brunei Darussalam.

  Haji Abdul Alim, Wilda dan ahli-ahli PGGMB bergambar ramai dengan rombongan Islamic Global School semasa lawatan berkenaan. – GAMBAR SERAHAN PGGMB
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Adik Kim tolak tawaran dialog AS dengan Korea Utara

  PYONGYANG, 30 NOV - Adik perempuan pemimpin Korea Utara Kim Jong Un, yang berkuasa pada hari ini menolak gesaan Amerika Syarikat (AS) untuk kembali...