KWP lancar projek ‘Rumah Prihatin’ di Labuan

LABUAN, 8 JUN – Kementerian Wilayah Persekutuan (KWP) akan menggunakan konsep ‘Rumah Prihatin Wilayah Persekutuan’ untuk membina rumah mampu milik di sini, kata Menterinya, Tan Sri Annuar Musa.

Beliau berkata, harga rumah mampu milik itu mungkin tidak sama dengan di Putrajaya atau Kuala Lumpur, tetapi ia akan disesuaikan dengan kemampuan penduduk tempatan di sini.

“Selepas melihat sendiri keadaan rakyat di sini termasuk masalah perumahan yang dihadapi oleh golongan asnaf, (saya tahu) ada ke-perluan mendesak bagi kami untuk melaksanakan projek rumah mampu milik yang sesuai dengan taraf kehidupan dan kemampuan rakyat.

“Saya telah bercakap dengan ketua pegawai eksekutif agensi kementerian saya, Perbadanan Labuan untuk mengenal pasti tanah yang sesuai untuk projek konsep Rumah Prihatin Wilayah Persekutuan,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan bantuan zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) dan kit makanan oleh Yayasan Wilayah Persekutuan kepada golongan asnaf dan mereka yang memerlukan di sini hari ini. – Bernama

Tan Sri Annuar Musa (kanan) beramah mesra dengan keluarga asnaf
dalam program Sumbangan Asnaf dan Warga Wilayah Persekutuan Labuan di Kampung Sungai Miri, kelmarin. – Bernama