Thursday, September 29, 2022
22.6 C
Brunei

Lagu Hutang mengejut trending sebab pawang hujan MotoGP

-

Kumpulan Floor88 terharu dan meluahkan rasa syukur apabila mengetahui lagu Hutang menjadi tular di media sosial dan menerima sambutan hebat pendengar di Indonesia.

Menurut salah seorang ahli kumpulan Floor88 iaitu Eric Fuzi, Hutang yang dilancarkan pada 2019 itu kembali menjadi siulan selepas trending di aplikasi TikTok gara-gara menjadi lagu latar kepada beberapa keratan video pawang hujan di acara Motor GP Mandalika 2022, baru-baru ini.

“Lagu Hutang dah dua tahun tapi baru sekarang tembus ke Indonesia. Memandangkan sekarang ini zaman teknologi, dengan ada pelbagai aplikasi media sosial seperti TikTok sangat membantu menaikkan lagu ini.

“Apabila mengetahui lagu itu viral, ia seperti satu penghormatan terbesar kerana kita memang dah rancang lama masuk pasaran sana. Lama kami menunggu dan bersabar, Alhamdulillah akhirnya lagu tersebut diterima di Indonesia.

“Mungkin lagu ini sangat dekat dengan mereka, penggunaan bahasa dan kesenian muzik itu menjadi tarikan. Secara tak langsung memberi pendedahan kepada mereka mengenai muzik Malaysia,” katanya kepada media. – Agensi

Floor88 terharu lagu Hutang menjadi trending di aplikasi TikTok. – Agensi
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Ishaq Dar dilantik sebagai menteri kewangan Pakistan

NEW DELHI, 28 SEPT - Ahli politik kanan Pakistan Ishaq Dar, seorang penyokong setia bekas perdana menteri Nawaz Sharif, dilantik sebagai menteri kewangan baharu...

Dibunuh hanya kerana salah eja

- Advertisment -