Thursday, October 5, 2023
23.8 C
Brunei

  -

  Lakers benam Warriors

  LOS ANGELES, 7 MEI – Anthony Davis dan LeBron James memimpin Los Angeles Lakers dalam menewaskan juara bertahan Golden State Warriors kelmarin manakala Jimmy Butler kembali daripada kecederaan buku lali untuk meraih kemenangan mudah Miami ke atas New York dalam playoff NBA.

  Davis menjaringkan 25 mata dan mencatat 13 rebounds manakala LeBron James menambah 21 mata untuk memimpin Lakers mengatasi Warriors 127-97.

  Davis melakukan tujuh daripada 10 percubaan dari gelanggang, 11 daripada 12 percubaan dari garisan lontaran percuma, dan menyumbang empat blok, tiga assist dan tiga steal sementara menjadi ancaman kepada pertahanan Warriors.

  “Saya hanya ingin keluar dan kembali kepada prestasi dominan yang saya lakukan dari segi pertahanan,” kata Davis.

  “Kami ingin kembali kepada asas kami, bertahan dan mengawal. Ini adalah pasukan yang sukar untuk dijaga tetapi kami tahu kami boleh melakukannya dan kami melakukannya dengan baik malam ini, menghalang mereka kepada 97 mata.”

  James, yang mengharungi 13 minit pertama tanpa melakukan jaringan, menambah lapan assist dan lapan rebound manakala D’Angelo Russell mencatat 21 mata, semuanya pada separuh masa pertama.

  Lakers mendahului 2-1 ke atas juara bertahan Warriors dalam siri separuh akhir Western Conference terbaik dari tujuh dengan perlawanan keempat pada Isnin di Los Angeles.

  “Ia satu pertarungan,” kata Davis mengenai siri itu.

  “Dua pasukan yang mahukannya dan boleh menjaringkan gol dan boleh memberikan saingan hebat satu sama lain pada mana-mana malam perlawanan. – AFP

  Reaksi Penyerang LeBron James semasa Pusingan 3 bola keranjang NBA Western Conference, di Los Angeles pada 6 Mei. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Penerbangan dibatalkan dan sekolah ditutup di Taiwan

  TAIPEI, 4 OKT - Penerbangan dibatalkan dan sekolah ditutup di beberapa bahagian di Taiwan pada hari ini ketika pulau itu bersiap sedia menghadapi angin...