Wednesday, May 22, 2024
25 C
Brunei

  -

  LaMelo Ball lanjut kontrak Hornets

  CHARLOTTE, 21 JULAI – LaMelo Ball mungkin cuba memaksa keluar dari Charlotte dengan harapan untuk menyertai pesaing playoff NBA yang mantap dalam beberapa tahun akan datang.

  Sebaliknya, pemain All-Star 2022 itu memutuskan untuk menerima situasi semasanya dengan pasukan bergelut, Hornets dengan menandatangani perjanjian lima tahun awal bulan ini dengan bayaran sehingga AS$260 juta.

  Dengan berbuat demikian, dia menjadi pemain Hornets pertama yang menandatangani lanjutan kontrak maksimum pemain rookie.

  Ball berkata dia memilih untuk kekal di Charlotte kerana dia selesa tinggal di sana dan percaya dengan apa yang cuba dicipta oleh Hornets.

  “Di mana kita berada, saya rasa kita semua berkembang maju bersama-sama,” kata Ball pada Rabu dalam sidang akhbar pertamanya sejak menandatangani kontrak. “Saya fikir ia adalah satu kedudukan yang bagus dan saya fikir kita semua menuju ke arah yang betul sekarang.”

  Ball sedang pulih daripada musim yang dibelenggu kecederaan di mana dia dihadkan kepada 36 perlawanan. Dia mengalami beberapa siri kecederaan buku lali, termasuk patah tulang pada penghujung Februari yang menyebabkannya tersingkir daripada perlawanan dan memerlukan pembedahan.

  Apabila dia beraksi, dia menghasilkan prestasi pada tahap yang tinggi, dengan purata 23.3 mata terbaik dalam kerjaya dan 8.2 assists setiap perlawanan sambil menjaringkan 37.6 peratus dari jarak 3-point.

  Ball berkata dia sudah 100 peratus sihat sekarang dan tidak sabar-sabar untuk membuat impak yang lebih besar. – AP

  Aksi LaMelo Ball semasa perlawanan di antara Charlotte Hornets dan Detroit Piston di Charlotte pada 27 Februari 2023. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Warga Nepal pecah rekod capai puncak Everest 30 kali

  KATHMANDU, 22 MEI - Pendaki Nepal, Kami Rita Sherpa memecahkan rekodnya sendiri pada hari ini sebagai orang yang paling banyak mendaki Gunung Everest, mencapai...