Lancar lagu baharu sindir kluster kayangan

Selepas Monoloque tampil dengan lagu menyindir kluster kayangan, Drama Band pula melancarkan single berjudul Kayangan buat kelompok itu.

Vokalis Drama Band, Aepul Roza memberitahu, single berkenaan diilhamkan daripada maklumat dikongsi petugas kesihatan yang berhadapan cabaran melayan kerenah kluster kayangan yang didakwa tidak beradab ketika melakukan ujian saringan COVID19.

“Saya fikir mahu menegur dengan cara beradab. Jadi, menerusi lagu ini, saya dapat sampaikan pesanan secara berhemah. Saya pegang telefon dan gitar… Semua idea keluar hingga terhasil sebuah lagu.

“Saya mahu berpesan bahawa manusia semuanya sama. Tidak kiralah apa status kita.

“Tidak kisahlah kita siapa, berduit atau berpangkat. Ramai yang tidak sedar, mereka ego dengan duit yang banyak.

“Kalau berduit sekalipun, virus tetap menyerang. Virus ini tidak mengenal sesiapa, kita tetap boleh mati,” katanya kepada media.

Aepul memberitahu, dia hanya mengambil masa 15 minit untuk menyiapkan melodi dan lirik Kayangan.

“Lagu ini disiapkan empat hari lalu… Ia siap dalam tempoh 24 jam. Boleh dikatakan melodi dan lirik siap dalam 15 minit. Kemudian saya serah kepada Daus untuk merakamkannya di studio.

“Pada hari sama, saya masukkan vokal. Segala-galanya berlaku cepat dengan kerjasama semua anggota band,” katanya. – Agensi

Drama Band mengikuti Langkah Monoloque melancarkan lagu baharu yang menyindir kluster kayangan berjudul Kayangan. – Agensi