Tuesday, April 16, 2024
23.1 C
Brunei

  -

  Lawatan sulung cari ruang kerjasama

  Oleh Yusrin Junaidi –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 19 NOV – Seramai 14 orang ahli Jawatankuasa Tertinggi Persatuan Belia Kampung Lambak (PERBEKAL) baru-baru ini mengadakan kunjungan ke Kedutaan Republik Turkiye di Negara Brunei Darussalam di Kampung Manggis.

  Ketibaan rombongan yang diketuai oleh Yang Di-Pertua PERBEKAL, Pengiran Haji Nordin bin Pengiran Haji Mahmud itu disambut oleh Duta Besar Istimewa dan Mutlak Republik Turkiye ke Negara Brunei Darussalam, Tuan Yang Terutama Profesor Dr Hamid Ersoy.

  Pertemuan yang julung kalinya diadakan itu merupakan pengenalan kepada peranan agensi tertinggi kerajaan Turkiye dengan pertubuhan bukan kerajaan Brunei sebagai usaha untuk mengeratkan hubungan silaturahim dan kerjasama pelbagai aspek.

  Tuan Yang Terutama berkata, dengan adanya lawatan berkenaan, kedua-dua belah pihak telah bertukar-tukar pandangan dan pendapat dalam kemajuan yang boleh dicapai.

  Seterusnya, Pengiran Haji Nordin dalam ucapan ringkasnya menyatakan ribuan terima kasih dan menghargai sokongan daripada Kedutaan Turkiye.

  TYT Profesor Dr Hamid Ersoy bergambar ramai dengan rombongan PERBEKAL di Kampung Manggis, baru-baru ini. – GAMBAR OLEH YUSRIN JUNAIDI
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  New Zealand, Singapura komited eratkan hubungan

  WELLINGTON, 15 APRIL - New Zealand dan Singapura komited untuk mengukuhkan kerjasama dalam fasa hubungan mereka seterusnya. Perdana Menteri New Zealand, Christopher Luxon membuat kenyataan...