Tuesday, April 23, 2024
31.4 C
Brunei

  -

  Lawatan tumpu kaedah pembelajaran seni

  Oleh Sim Y. H. –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 18 OKT – Pelajaran seni khususnya bagi murid sekolah rendah bawah dan rendah atas di Sekolah Chung Hwa Kiudang menjadi tumpuan semasa lawatan Timbalan Pengarah Bahagian Hal Ehwal Antarabangsa, Persekutuan Persatuan UNESCO di Jepun, Tomoya Kamoshida ke Sekolah Chung Hwa, Kiudang, baru-baru ini.

  Tomoya Kamoshida yang diiringi oleh 10 orang pegawai dari Jabatan Pendidikan Kokurikulum berpeluang memerhati pelajar seni bagi murid rendah bawah yang dibimbing oleh Leong dan murid rendah atas yang dibimbing oleh Justin.

  Para murid rendah bawah telah melaksanakan tugasan kolaj menarik manakala murid rendah atas pula sedang meneroka dunia lukisan warna air di mana ia menunjukkan pelbagai bakat artistik murid yang diketengahkan di sekolah berkenaan.

  Semasa lawatan, Pengetua Sekolah Chung Hwa Kiudang, Loo Shee Yun mengalu-alukan delegasi serta menyampaikan cenderahati kepada Tomoya Kamoshida dan pegawai-pegawai dari Jabatan Pendidikan Kokurikulum sebagai tanda penghargaan atas lawatan ke sekolah berkenaan.

  Lawatan itu menyediakan peluang yang unik bagi delegasi Jepun berkenaan untuk melihat lebih dekat kaedah pembelajaran dan kurikulum pendidikan seni di Sekolah Chung Hwa Kiudang.

  Tomoya Kamoshida serta rombongan menyaksikan aktiviti kolaj yang dilaksanakan oleh murid rendah bawah di Sekolah Chung Hwa Kiudang, baru-baru ini. – Gambar serahan Sekolah Chung Hwa Kiudang
  Tomoya Kamoshida serta rombongan bergambar ramai dengan Loo Shee Yun semasa lawatan ke Sekolah Chung Hwa Kiudang, baru-baru ini. – Gambar serahan Sekolah Chung Hwa Kiudang

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Kim ketuai latihan roket yang mensimulasikan serangan balas nuklear

  PYONGYANG, 23 APRIL - Pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un menyelia pelancaran salvo pelancar roket berbilang ‘super besar’ negara itu yang mensimulasikan serangan balas...