Lebih 100 pelajar SR YSHHB terima penghargaan

Oleh Salawati Haji Yahya

BANDAR SERI BEGAWAN, 26 NOV – Seramai 112 pelajar Tahun 1 hingga 5, Sekolah Rendah Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah (SR YSHHB) telah diraikan dalam Majlis Penyampaian Hadiah Pelajar Terbaik, hari ini.

Penyampaian hadiah pada majlis yang berlangsung di Dewan Sekkolah Menengah YSHHB itu disempurnakan oleh Pegawai Tugas-Tugas Khas Kanan, Ketua Bahagian Pendidikan Swasta, Dayang Marina Chek binti Bujang.

Antara pelajar yang menerima sijil dan hadiah ialah cucunda Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Masna iaitu Pengiran Nur Aleeyah Syifa dan cucunda Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Amal Nasibah iaitu Pengiran Muhammad Abdul Haadee Mubasheer.

Pengetua SR YSHHB, Hajah Mariam binti Haji Ladi selaku Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif Sekolah YSHHB dalam ucapannya antara lain menjelaskan keputusan cemerlang pelajar berkenaan sebahagian besarnya adalah usaha mereka dan guru-guru yang memberi galakan dan sokongan kepada pelajar.

Beliau seterusnya menambah, pada tahun ini, penambahbaikan dalam pengajaran dan pembelajaran telah dibuat untuk memastikan sekolah sentiasa setanding dengan sekolah maju yang mana pihak sekolah mengambil beberapa inisiatif.

Majlis turut diserikan dengan persembahan pelajar daripada kelab koir, silat dan tarian.

ATAS & BAWAH : Pengiran Nur Aleeyah Syifa dan Pengiran Muhammad Abdul Haadee Mubasheer ketika menerima hadiah pelajar terbaik dari tetamu kehormat majlis.