Saturday, August 13, 2022
24 C
Brunei

Lebih 100 pelajar terima sumbangan

-

Oleh Nurdiyanah R.

TEMBURONG, 6 JAN – Sebagai membuka tirai berbagi rezeki di musim persekolahan tahun baharu, Kumpulan Fazhah.Inc terdiri daripada lebih tujuh orang ahli jawatankuasa dan beberapa sukarelawan telah menganjurkan kegiatan sumbangan amal menerusi Projek Kastah Sekolah Donation 1.0: Temburong Edition, dengan melibatkan 10 buah sekolah di Daerah Temburong, baru-baru ini.

Lebih 100 orang pelajar yang kurang berkemampuan dan tersenarai di setiap sekolah yang terpilih telah menerima sumbangan berupa barangan keperluan sekolah seperti buku tulis, kertas dan segala peralatan sekolah termasuklah pen, pensel, pemadam dan sebagainya serta baucar kedai buku di bawah projek berkenaan.

Sumbangan berkenaan merupakan hasil kutipan daripada orang ramai yang telah dijalankan pada penghujung Disember lalu untuk menyediakan sumbangan keperluan pembelajaran khususnya bagi golongan pelajar yang mengalami kesulitan dalam kewangan, adik-beradik yang ramai serta anak-anak yatim berdasarkan penelitian daripada pihak sekolah yang telah ditentukan sebelumnya.

Dengan adanya kegiatan amal sedemikian, ia diharap dapat meringankan beban pelajar-pelajar sepanjang persekolahan nanti di samping menjadi pencetus semangat seluruh masyarakat di negara ini untuk sentiasa bersatu-padu dan rasa prihatin antara satu sama lain terutamanya mereka yang memerlukan sekali gus berlumba-lumba meraih ganjaran pahala dengan mengejarkan amal sedekah sebagaimana yang dituntut dalam agama Islam.

Kumpulan Fazhah.Inc menganjurkan kegiatan sumbangan amal menerusi Projek Kastah Sekolah Donation 1.0: Temburong Edition bagi golongan pelajar yang kurang berkemampuan di Daerah Temburong, baru-baru ini.

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Dua beradik bersatu semula selepas 75 tahun

BHATINDA, INDIA, 12 OGOS – Air mata kegembiraan membasahi pipi seorang pekerja buruh India yang akhirnya bertemu abang tersayang dari Pakistan buat pertama kalinya...
- Advertisment -