Lebih 200 pokok ditanam

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 4 MAC – Lebih 150 orang kakitangan Nexus Sdn Bhd telah bergotong-royong membersihkan persekitaran pantai dan menanam pokok di Hutan Simpan Berakas dalam acara yang diadakan hari ini.

Lebih 200 batang anak pokok dan tanaman telah ditanam dalam acara berkenaan yang turut dipantau oleh kakitangan Jabatan Perhutanan.

Program itu merupakan sebahagian daripada pengisian acara bagi minggu program induksi yang berlangsung buat hari ketiga.

Turut hadir pada acara berkenaan ialah Ketua Pegawai Eksekutif Nexus, Hajah Nor Azura binti Haji Mohd Tahir.

Antara objektif acara penanaman pokok dan membersihkan pantai itu adalah sebagai salah satu aktiviti tanggungjawab sosial korporat bagi Nexus Sdn Bhd dalam menjaga dan sama-sama memelihara keindahan alam semula jadi.

Terdahulu, pada sebelah pagi, para peserta mendengarkan beberapa taklimat yang disampaikan oleh wakil beberapa agensi seperti Autoriti Monetari Brunei Darussalam (AMBD), Registry of Companies & Business Names (ROCBN) dan Aidijuma Scarf.

Program induksi yang berlangsung selama lima hari tersebut memberikan pendedahan serta peluang kepada kakitangan untuk menerokai lebih banyak jalur kerjaya yang bersesuaian dan diminati untuk dikembangkan serta diterajui selanjutnya.

ATAS & BAWAH: Antara kakitangan yang menyertai kegiatan menanam anak pokok di Hutan Simpan Berakas.