Thursday, April 18, 2024
23.3 C
Brunei

  -

  LeBron bantu Lakers atasi Clippers

  LOS ANGELES, 1 MAC – LeBron James melancar kepulangan suku keempat terbesar dalam kariernya selama dua dekad baru-baru ini ketika Los Angeles Lakers bangkit daripada ketinggalan 21 mata untuk mengalahkan Los Angeles Clippers 116-112.

  Ikon NBA berusia 39 tahun itu mengumpul 34 mata, 19 daripadanya pada suku keempat untuk membantu Lakers meraih kemenangan ke atas pencabar bandar mereka yang mencatat prestasi yang baik di Arena Crypto.com.

  Ia adalah satu lagi persembahan mengagumkan daripada James, yang bersama Lakers kelihatan menuju kekalahan teruk selepas Clippers mendahului 98-77 pada awal suku terakhir.

  Namun James yang penuh bersemangat membantu Lakers mengatasi Clippers 39-16 pada suku keempat.

  “Permainan tidak akan berakhir sehingga sifar berganda (pada jam permainan),” kata James kepada penemu bual di gelanggang selepas kemenangan.

  Aksi LeBron James (kiri) semasa separuh masa kedua permainan bola keranjang NBA di Los Angeles pada 29 Februari. – AP

  James disokong oleh 20 mata dan 12 rebound daripada Anthony Davis, manakala D’Angelo Russell menambah 18 mata dan Rui Hachimura 13 mata.

  Kawhi Leonard mengungguli skor Clippers dengan 26 mata.

  Jurulatih Clippers, Tyronn Lue bertanggungjawab atas kekalahan itu.

  “Apabila awda meraih 21 mata, awda tidak boleh kalah dalam perlawanan seperti itu,” kata Lue. “Saya tidak pernah mengalami perkara seperti itu selama saya menjadi jurulatih, kehilangan kelebihan 21 mata pada suku keempat.”

  Dalam perlawanan lain pada Rabu, Nikola Jokic meraih triple-double keempat berturut-turut ketika Denver Nuggets mengatasi Sacramento Kings, 117-96.

  Bekas Pemain Paling Berharga NBA dua kali, Jokic menamatkan aksi dengan 14 mata, 14 rebounds dan 11 assists untuk mencatat triple-double ke-19nya musim ini. – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  China hantar lagi bantuan Palestin

  BEIJING, 17 APRIL - Barang bantuan kemanusiaan China untuk rakyat Palestin akan tiba di Lapangan Terbang Ei Arish dan Pelabuhan Said, Mesir masing-masing pada...