Legasi jamal abdillah diteruskan

Legasi seni Raja Pop, Datuk Jamal Abdillah diteruskannya dua cahaya matanya, Osama Yamani, 19, dan Ahmad Zaki Yamani, 14, yang kini mengikut jejak langkah bergelar penyanyi.

Walaupun mengetengahkan genre muzik berbeza, namun Osama dan Zaki memasang impian memiliki lagu duet yang menjadi kolaborasi anak dan bapa. Sebagai anak sulung, Osama berkata, dia harus fokus pada pengajian di Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) dalam bidang muzik terlebih dahulu.

“Perancangan sudah ada, namun belum tiba masa untuk dilaksanakan. Ia mungkin akan terlaksana apabila studio milik saya siap sepenuhnya.

“Buat masa ini, fokus saya pada pengajian. Jadual agak padat dan sukar untuk melakukan perkara lain sejak menuntut di ASWARA. Saya baru berada pada semester kedua, jadi masih banyak tugasan.

“Saya mungkin bertenang sikit apabila masuk semester ketiga. Jadi, bolehlah saya mempertimbangkan menghasilkan lagu duet berkenaan,” katanya kepada media.

Mengulas lagu duet yang bakal dihasilkan, Osama berkata, perkara itu akan dibincangkan bersama syarikat rakaman, Rusa Music.

“Jika perancangan lagu duet menjadi kenyataan, saya akan menyerahkan kepada komposer lain menghasilkan lagu untuk kami. Saya belum cukup ilmu dan keyakinan menghasilkan lagu sendiri.

“Saya memerlukan masa untuk belajar mengubah lagu. Lagipun, saya tidak mahu terburu-buru dan tidak mencapai standard yang diperlukan.

“Akhirnya, saya pula dituduh main-main. Pada masa yang sama, saya dan Zaki ingin memberikan tumpuan kepada single masing-masing,” katanya yang baharu muncul dengan single berjudul Bunga Seroja. – Agensi

Osama dan Zaki ingin memiliki lagu duet bersama dengan ayah mereka, Jamal Abdillah. – Agensi