Thursday, December 7, 2023
24.2 C
Brunei

  -

  Lima pelanggan BIBD menang $10,000

  Oleh Salawati Haji Yahya – 

  BANDAR SERI BEGAWAN, 22 SEPT – Lima orang pelanggan bertuah Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD) hari ini, membawa pulang wang tunai $10,000 setiap seorang setelah dipilih sebagai pemenang cabutan suku tahunan ketiga Kempen BIBD Aspirasi 5.

  Sementara itu, 35 orang pemenang lain turut membawa pulang wang tunai $1,000 setiap seorang sebagai sebahagian daripada cabutan bulanan kesembilan kempen tersebut.

  Hadiah-hadiah telah disampaikan oleh Ketua Pegawai Pemasaran BIBD, Hajah Nurul Akmar binti Haji Mohd Jaafar pada majlis yang diadakan di Bangunan PGGBM di ibu negara, hari ini.

  Salah seorang pemenang suku tahunan yang ditemui, Awang Omayah bin Haji Mumin berkata, beliau telah lama menggunakan perkhidmatan BIBD kerana ia memberi keselesaan kepada pelanggan.

  Menurutnya, beliau mula menyertai Aspirasi sejak dua tahun yang lalu dan melahirkan rasa terharu serta tidak menyangka akan berpeluang mendapat hadiah seumpamanya.

  Katanya lagi, dengan hadiah yang dimenangi itu, ia akan disedekahkan dan dikongsi dengan yang lain. Empat lagi pemenang suku tahunan ialah Sutarno Prasetyo, Dayang Siti Fatimah binti Haji Chuchu, Dayang Anisah Zahraa binti Haji Isa dan Dayang Nurul Liyana binti Abdullah.

  BIBD Aspirasi diperkenalkan dengan misi untuk menggalakkan simpanan jangka panjang, mempromosikan pengurusan kewangan yang baik dan memupuk tabiat menyimpan untuk masa depan.

  Ketua Pegawai Pemasaran BIBD, Hajah Nurul Akmar binti Haji Mohd Jaafar menyampaikan cek replika bernilai $10,000 kepada salah seorang pemenang cabutan suku tahunan ketiga Kempen BIBD Aspirasi 5 pada majlis yang diadakan di Bangunan PGGBM di ibu negara, kelmarin. – Gambar oleh Muiz Matdani
  Hajah Nurul Akmar bergambar ramai bersama para pemenang cabutan suku tahunan bagi Kempen BIBD Aspirasi 5. – Gambar oleh Muiz Matdani

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China jadi contoh dunia bagi hak asasi manusia

  BEIJING, 5 DIS – China kelmarin menganjurkan seminar sempena ulang tahun ke-75 Deklarasi Hak Asasi Manusia Dunia di Beijing yang disertai lebih 70 peserta...