Luqman Hakim berlatih dengan Selangor II

KUALA LUMPUR, 21 APRIL – Peluang menjalani latihan bersama skuad Liga Premier, Selangor II menjadi medan terbaik untuk bintang muda negara, Luqman Hakim Shamsuddin mengekalkan kecergasan sebelum menyertai pasukan Liga Profesional Belgium, KV Kortrijk setelah wabak COVID-19 pulih.

Penyerang Bawah 19 (B-19) kebangsaan itu menegaskan peluang untuk beraksi bersama Selangor II musim ini sekurang-kurangnya memberi harapan baharu untuknya meningkatkan prestasi dan tidak hanya menghabiskan masa dengan menunggu sahaja.

“Saya bersyukur diberi peluang untuk bersama pasukan Selangor II kerana sekurang-kurangnya saya dapat lihat hala tuju saya tahun ini.

“Walaupun tak sempat beraksi bersama pasukan, apabila diberi perancangan latihan yang teratur, saya bersemangat juga untuk mempersiapkan diri kerana selepas ini saya ingin fokus kepada Selangor II dahulu,” jelasnya dalam kenyataan dikeluarkan Liga Bola Sepak Malaysia, hari ini.

Dalam pada itu, Luqman Hakim mengakui beliau perlu bekerja lebih keras dengan menjalani latihan sendiri di rumah kerana menganggap dirinya berbeza dengan pemain lain yang sekurang-kurangnya sudah pernah beraksi pada awal musim.

Pada masa sama, beliau turut berkongsi pengalaman melakukan kerja penghantaran barang sebagai kerja sampingan pada waktu lapang sekiranya tidak berlatih bagi membantu rakannya. – Bernama