Thursday, June 20, 2024
24 C
Brunei

  -

  M. Nasir berkarya ikut peredaran zaman

  Penyanyi Malaysia, Datuk M. Nasir mengakui berasa janggal apabila perlu bersaing dengan komposer muda di pentas pertandingan muzik.

  Memetik laporan mStar, Nasir, 67, bagaimanapun berkata beliau perlu menyesuaikan diri dengan peredaran zaman dan tampil dengan karya yang lebih segar.

  “Sekarang ini kalau saya masuk pertandingan atau apa, saya dah jadi orang yang paling tua sekali dalam kalangan peserta. Yang bertanding, budak-budak lagi.

  “Tapi, muzik yang saya buat sekarang muzik orang muda. Jadi, saya ada sedikit rasa macam mana nak sesuaikan ikut zaman,” katanya kepada mStar.

  Nasir berkongsi perkara itu ketika ditemui di sidang media Konsert Dato’ M.N45ir Cipta di Dadi Cinema, Kuala Lumpur pada petang Isnin.

  Sementara itu, bercakap mengenai kerjaya seninya, Nasir berkata beliau tidak pernah meletakkan tarikh untuk bersara kerana mencintai bidang yang diceburinya sejak 45 tahun lalu.

  “Selagi saya rasa saya boleh berkarya, itu merupakan satu pekerjaan sebab apabila bersara, rasa susah nak hidup. Saya risau juga.

  “Saya suka dengan bidang ini, bidang mencipta lagu. Kita buat lagu daripada tiada apa-apa, kemudian ada ‘bentuk’ dan orang pun suka. Itu satu nikmat yang orang lain tak dapat.

  “Jadi susah kalau ditanya bila saya nak berhenti. Selagi saya dapat rasa nikmat itu, saya susah nak berhenti,” jelasnya. – Agensi

  M. Nasir sangat mencintai kerjayanya sebagai penghibur. – mStar
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Selatan keluar nasihat gelombang haba

  SEOUL, 19 JUN - Agensi cuaca Korea Selatan pada hari ini mengeluarkan nasihat gelombang haba ketika suhu meningkat di seluruh negara. Nasihat gelombang haba itu...