M. Nasir yakin dengan kemampuan Mafarikha

Buat kolaborasi pertama antara Luncai Emas dan Mafarikha, lagu Kabut Serangkai Mawar, sebuah lagu klasik nyanyian Zaiton Sameon dan ciptaan Dato M. Nasir, telah dipilih untuk digubah semula dan dijadikan sebagai sebuah remake.

Dengan lontaran suaranya yang lantang dan kebolehannya untuk menyampaikan emosi dan jiwa yang merinding dengan nyanyiannya, dipersetujui bahawa Mafarikha adalah calon terbaik untuk kolaborasi ini.

Dalam pada itu, Mafarikha berkata, Zaiton Sameon merupakan seorang legenda dan akui meminati penyanyi itu.

“Kalau nak cakap minat, mak saya lagi minat dengan Zaiton Sameon. Menaruh Harapan memang antara lagu paling favorite mak-mak kita. Daripada situ saya tahu tentang Zaiton Sameon. Belum pernah jumpa tapi cerita Zaiton Ceritaku adalah antara cerita yang saya paling suka. She’s definitely a legend,” katanya.

Untuk mencapai kualiti lagu yang diinginkan, produser berkaliber Ashraf Aasimudin telah dipilih khas oleh Mafarikha untuk menjadi produser kepada lagu Kabut Serangkai Mawar 2021.

Dengan kerjasama ahli-ahli Luncai Emas yang penuh bakat dan tunjuk ajar sifu Dato M Nasir, gubahan baru ini telah berjaya dijadikan sebuah masterpiece.

Menurut M Nasir, Mafarikha telah membawa lagu itu ke tahap yang tersendiri. – Agensi

Menurut M Nasir, Mafarikha telah membawa lagu Kabut Serangkai Mawar, sebuah lagu klasik nyanyian Zaiton Sameon ke tahap yang tersendiri. – Agensi