Mahabbah Aidiladha raih keberkatan

Gambar serahan Persatuan Kebajikan Wanita Khyraa Imtiyaz

BANDAR SERI BEGAWAN, 5 OGOS – Persatuan Kebajikan Wanita Khyraa Imtiyaz, baru-baru ini, telah mengadakan Projek Mahabbah Aidiladha untuk meraih keberkatan dan kerahmatan serta mengeratkan silaturahim sempena Aidiladha yang mulia di samping berkongsi kebahagiaan dan kegembiraan bersama-sama dengan golongan yang susah dan memerlukan bantuan.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan, 11 buah keluarga daripada asnaf fakir miskin telah dipilih dari beberapa kawasan untuk menerima sumbangan berupa catuan makanan.

Projek telah didahului dengan majlis di Jeruton Lounge, Jalan Jerudong di mana hadir selaku tetamu kehormat majlis ialah Penasihat Khas Persatuan Kebajikan Wanita Khyraa Imtiyaz, Yang Dimuliakan Pehin Manteri Bini Datin Paduka Hajah Aminah binti Haji Mohd Yassin.

Sedekah tersebut kemudian dihantar terus ke rumah-rumah keluarga terpilih oleh ahli-ahli jawatankuasa pemimpin dan tadbir serta ahli jawatankuasa kerja mengikut kawasan yang telah dibahagikan kepada empat zon. Ini termasuk tiga buah keluarga di Mukim Pengkalan Batu, dua buah keluarga di Mukim Gadong A, tiga buah keluarga di Mukim Mentiri dan tiga buah keluarga di Daerah Tutong serta Lumut, Daerah Belait.

Yang Dimuliakan Pehin Manteri Bini Datin Paduka Hajah Aminah semasa menyampaikan ucapan pada majlis tersebut.
Ahli Persatuan Kebajikan Wanita Khyraa Imtiyaz pada majlis di Jeruton Lounge, Jalan Jerudong.