Monday, March 27, 2023
28.8 C
Brunei

-

Majlis tadarus rombongan KHEDN diteruskan

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 12 APRIL – Majlis Tadarus Al-Quran Bulan Ramadan Majlis Perundingan Mukim dan Kampung Berserta Rombongan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri (KHEDN) dan Jabatan-jabatan di bawahnya 1443H/2022M telah diteruskan lagi hari ini di Masjid Hassanal Bolkiah, Kampung Mentiri.

Hadir selaku tetamu kehormat majlis tersebut ialah Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri, Yang Berhormat Pehin Orang Kaya Seri Kerna Dato Seri Setia (Dr) Haji Awang Abu Bakar bin Haji Apong yang turut mengepalai bacaan Surah Al-Fatihah bagi memulakan majlis tadarus Al-Quran itu.

Terdahulu, seramai 83 orang anak yatim yang bermastautin di kawasan berhampiran masjid tersebut menerima derma dan diteruskan dengan penyampaian wakaf berupa portable air conditioner bagi kegunaan Masjid Hassanal Bolkiah.

Penyampaian wakaf dan derma kepada anak-anak yatim tersebut telah disempurnakan oleh Yang Berhormat Pehin.

Turut hadir ialah setiausaha-setiausaha tetap, timbalan setiausaha tetap dan pemangku timbalan setiausaha tetap, ketua-ketua jabatan, para penghulu mukim dan pemangku ketua-ketua kampung, pegawai kanan dan kakitangan KHEDN dan jabatan-jabatan di bawahnya serta ahli-ahli majlis perundingan mukim dan kampung.

Yang Berhormat Pehin Orang Kaya Seri Kerna Dato Seri Setia (Dr) Haji Awang Abu Bakar menyampaikan derma kepada salah seorang anak yatim pada majlis yang berlangsung di Masjid Hassanal Bolkiah, Kampung Mentiri kelmarin.
Yang Berhormat Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri mengetuai bacaan Surah Al-Fatihah bagi memulakan majlis berkenaan.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -