Tuesday, April 23, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  Majlis tahlil erat silaturahim

  Oleh Sim Y.H. –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 3 MAC – Dengan matlamat untuk mengeratkan silaturahim dan menyemai rasa prihatin terhadap golongan yang memerlukan, mantan juruhebah radio dan kakitangan Radio Televisyen Brunei (RTB) telah mengadakan Majlis Tahlil Menjelang Ramadan bagi Mantan Juruhebah Radio dan Kakitangan Radio Brunei yang berlangsung di Rasa Ceria Cafe Telanai Avenue, kelmarin.

  Pada majlis tersebut, bacaan tahlil dipimpin oleh guru agama di Sekolah Ugama Beribi Gadong, Haji Huzaimi Haji Jumat.

  Majlis juga diselajurkan dengan penyampaian derma dan sumbangan makanan asasi bagi anak-anak yatim yang diraikan dan disempurnakan oleh Mantan Pengarah Radio Televisyen, Pengiran Dato Paduka Haji Ismail Pengiran Haji Mohamed.

  Menurut ahli jawatankuasa penyelenggara majlis, aktiviti pengagihan derma dan sumbangan kepada anak-anak yatim diteruskan dengan mengunjungi ke rumah mereka yang terpilih.

  Majlis yang dihadiri oleh beberapa mantan pegawai kanan RTB, mantan juruhebah dan warga perkhidmatan Radio Brunei itu bertujuan mengeratkan silaturahim kalangan mereka meski sudah bersara dan menyemai rasa prihatin dan pemedulian bagi mereka yang memerlukan di samping membentuk masyarakat penyayang.

  Mantan juruhebah radio dan kakitangan RTB bergambar ramai dengan anak yatim pada majlis tahlil yang berlangsung di Telanai, kelmarin. – GAMBAR OLEH SIM Y.H.
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Parti Presiden Maldives dijangka menang besar dalam pilihan raya

  NEW DELHI, 22 APRIL - Parti Presiden Mohamed Muizzu dijangka menang besar dalam Pilihan Raya Parlimen Maldives, kelmarin. Menurut media tempatan, parti Muizzu Kongres Nasional...