Makluman tekanan air rendah

BANDAR SERI BEGAWAN, 13 MEI – Jabatan Kerja Raya (JKR), Kementerian Pembangunan dalam kenyataan yang dikeluarkan memaklumkan mengenai tekanan air rendah atau tiada bekalan air di beberapa kawasan iaitu di Perumahan Meragang, Perumahan Tanah Jambu, Taman Perindustrian Salambigar dan kawasan sekitarnya.

Dalam kenyataan, JKR menjelaskan bahawa tekanan air rendah berkenaan adalah disebabkan kebocoran paip air utama di tiga lokasi Lebuhraya Muara-Tutong dan kerja-kerja pembaikan paip kini sedang giat dilaksanakan dan akan mengambil masa sehingga selesai.

Pada masa yang sama, pihak jabatan juga telah menyediakan tangki-tangki biru di kawasan terjejas yang ditempatkan di kawasan Jalan Binglu Tengah, Jalan Binglu Barat di perumahan Tanah Jambu dan Jalan Kemangsi, Taman Rekreasi Perumahan Negara Meragang di perumahan Meragang.

Sehubungan itu, JKR memohon maaf atas kesulitan yang dihadapi dan bagi sebarang permohonan untuk pembekalan air bersih menerusi lori tangki air, orang ramai boleh menghubungi Talian Darussalam 123.