Maktab Duli adakan lawatan sambil belajar

Oleh Siti Nur Wasimah S.

BANDAR SERI BEGAWAN, 11 Okt – Seramai 18 orang ahli kadet Maktab Duli Pengiran Muda Al-Muhtadee Billah (Maktab Duli) bersama tiga orang tenaga pengajar dari Unit Kesihatan, Keselamatan dan Alam Sekitar (HSE) Maktab Duli baru-baru ini, telah mengadakan lawatan sambil belajar ke Pusat Promosi Kesihatan (HPC), Commonwealth Drive.

Lawatan yang merupakan anjuran Unit HSE Maktab Duli itu bertujuan untuk meningkatkan kesedaran serta pendedahan tentang kepentingan penjagaan kesihatan secara teratur kepada ahli-ahli kelab kadet HSE di samping untuk berkongsi maklumat antara pelajar-pelajar yang lain. Lawatan berkenaan diketuai oleh Ketua Unit HSE Maktab Duli, Dayang Armacester binti Haji Arsad.

Sepanjang lawatan, para pelajar turut mendengarkan taklimat mengenai gaya hidup sihat yang disampaikan oleh Pegawai Pelajaran Sukan HPC, Awang Wajidun Ni’am bin Haji Dollah dan kemudian diteruskan lagi dengan kunjungan ke Galeria Kesihatan HPC yang dikendalikan oleh Pengurus Galeria Kesihatan HPC, Awang Mohammad Yusuf bin Abdul Rahim.

Dayang Amarcester bersama para pelajar yang lain semasa menyampaikan tanda penghargaan ketika lawatan sambil belajar ke HPC, baru-baru ini.