Man Utd punya masa untuk meningkat – Ronaldo

BERGAMO, ITALI, 3 NOV – Cristiano Ronaldo mengatakan Manchester United mempunyai masa untuk memperbaiki keadaan dalam Liga Juara-Juara selepas jaringan gol penyamaan masa kecederaannya menyelamatkan keputusan seri 2-2 di gelanggang lawan menentang Atalanta kelmarin.

Satu mata mengekalkan United di tangga teratas Kumpulan F dan berada di landasan untuk pusingan 16 terakhir walaupun beberapa siri persembahan terputus-putus diselamatkan oleh gol lewat Ronaldo.

Pemain berusia 36 tahun itu turut menjaringkan gol kemenangan lewat di gelanggang sendiri kepada Villarreal dan Atalanta.

United tersingkir di peringkat kumpulan musim lalu, tetapi mempunyai jangkaan yang lebih tinggi selepas pembelian Ronaldo, Jadon Sancho dan Raphael Varane pada jendela perpindahan musim panas.

Bagaimanapun, Ronaldo mendakwa pemain baharu itu masih bersiap sedia kerana Varane terpincang-pincang akibat kecederaan pangkal paha yang berulang dan Sancho sekali lagi diketepikan oleh Ole Gunnar Solskjaer.

“Kami perlu menyesuaikan diri antara satu sama lain,” tambahnya. “Ia akan mengambil masa, kami mempunyai masa untuk memperbaiki dan menjadi lebih baik.” – AFP