Thursday, March 23, 2023
22.4 C
Brunei

-

Mangsa kebakaran terima sumbangan

Oleh Hajah Saemah Kepli

 

KUALA BELAIT, 26 Julai – Sebuah keluarga yang menjadi mangsa kebakaran baru-baru ini di kawasan Skim Tanah Kurnia Rakyat Jati (STKRJ) Lorong Tiga Seria, telah menerima sumbangan daripada Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah (Yayasan) yang telah disampaikan kelmarin, di sini.

Penerima-penerima sumbangan ialah Haji Ibrahim bin Haji Daud dan menantu beliau, Awang Mohd Daud bin Amin yang telah menjadi mangsa kebakaran rumah kediaman mereka di Seria pada Khamis lalu.

Penyampaian sumbangan tersebut telah disempurnakan oleh Pengarah Urusan Yayasan, Dato Paduka Awang Eddie bin Dato Paduka Haji Sunny di Rancangan Perumahan Negara Kampung Pandan, Belait.

Sumbangan tersebut telah disampaikan kepada Haji Ibrahim dan Dayang Siti Martima binti Haji Ibrahim, isteri kepada Awang Mohd Daud.

Memberikan sumbangan kewangan kepada golongan ditimpa musibah termasuk mangsa kebakaran merupakan salah satu bantuan kebajikan dilaksanakan oleh Yayasan secara berterusan mengikut keperluan dari semasa ke semasa yang dihasratkan akan dapat meringankan beban kepada orang-orang berkenaan dalam meneruskan kehidupan.

Dato Paduka Awang Eddie menyerahkan sumbangan kepada Haji Ibrahim.
Dato Paduka Awang Eddie menyerahkan sumbangan kepada Haji Ibrahim.

Pada masa yang sama, Yayasan telah menyampaikan sumbangan kewangan kepada empat buah keluarga iaitu yang terlibat dalam kejadian kebakaran rumah di Seria dan Kampung Pengkalan Mau, Daerah Tutong serta RPN Kampung Lambak Kanan, Daerah Brunei dan Muara, jumlah keseluruhan yang telah disumbangkan ialah $16,450.

Yayasan ditubuhkan sebagai wadah amal jariah atau derma khairat Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam dan kerabat Baginda iaitu sebagai tanda pemedulian dan kasih baginda kepada rakyat di samping menjadi pembentukan masyarakat di negara yang sejahtera dan makmur.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S, Jepun perlu lupakan sejarah lampau

SEOUL, 21 MAC - Presiden Korea Selatan, Yoon Suk Yeol hari ini berkata hubungan dua hala antara Korea Selatan dan Jepun perlu bergerak ke...
- Advertisment -