Monday, December 5, 2022
22.3 C
Brunei

-

Mari sertai Munajat Ramadan

Oleh Yusrin Junaidi

BANDAR SERI BEGAWAN, 8 APRIL – Malam Munajat anjuran Kementerian Hal Ehwal Ugama (KHEU) akan diteruskan lagi pada bulan Ramadan ini yang dinamakan sebagai ‘Munajat Ramadan’.

Seperti sebelumnya, ia akan berlangsung setiap Sabtu secara maya tetapi diubah waktu ke selepas sembahyang Fardu Asar, menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh KHEU, hari ini.

Sehubungan itu, KHEU mengajak orang ramai menyertai Munajat Ramadan bagi bersama-sama merafakkan doa agar rakyat dan Negara Brunei Darussalam terselamat daripada segala bala bencana dan penyakit merbahaya, khasnya wabak COVID-19.

Bersempena bulan Ramadan yang penuh keberkatan ini, marilah meraih peluang untuk mempertingkatkan amalan dengan menyertai Munajat Ramadan dan bersama-sama beristighfar, membaca Surah Yasin, mendengarkan bacaan ayat Al-Quran serta menghayati makna ayat Al-Quran tersebut.

Orang ramai bolehlah menyertai Munajat Ramadan dari mana jua berada dengan melayari pautan http://tiny.cc/munajatkheu atau mengikuti secara langsung melalui Instagram Pusat Dakwah Islamiah (PDI) @pdi_kheu.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

ASEAN: Tiga tindakan promosi pembangunan bandar mampan

FUKUSHIMA, 4 DIS – Mesyuarat keempat Peringkat Tinggi Rangkaian Bandar Pintar ASEAN-Jepun bermula di sini hari ini, dengan ASEAN mengetengahkan tiga tindakan utama untuk...

Australia dakwa suspek IS

- Advertisment -