Masjid Kg Mentiri terima sumbangan wakaf

Oleh Salawati Haji Yahya

BANDAR SERI BEGAWAN, 21 APRIL – Kementerian Kesihatan dan jabatan-jabatan di bawahnya hari ini mengadakan majlis bertadarus dan penyerahan sumbangan wakaf sempena bulan Ramadan di Masjid Kampung Mentiri. 

Majlis bertadarus dimulakan dengan bacaan Surah Al-Fatihah yang dipimpin oleh Menteri Kesihatan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Isham bin Haji Jaafar selaku tetamu kehormat majlis.

Sejurus selepas majlis bertadarus, Yang Berhormat Menteri Kesihatan menyampaikan sumbangan wakaf berupa water dispenser dan pencetak kepada Imam Masjid Kampung Mentiri, Haji Sanip bin Haji Nasar.

Turut hadir pada majlis tersebut ialah  Setiausaha Tetap di Kementerian Kesihatan,  Haji Maswadi bin Haji Mohsin; Pemangku Ketua Pengarah Perkhidmatan Perubatan dan Kesihatan, Pengiran Dr Haji Mohd Khalifah bin Pengiran Haji Ismail, para pengarah, pegawai dan kakitangan di Kementerian Kesihatan.

Majlis diadakan bagi mengimarahkan dan menyemarakkan lagi bulan mulia dan mubarak ini, di samping mendapatkan keberkatan dan ganjaran pahala daripada Allah SWT.

Yang Berhormat Menteri Kesihatan semasa menyampaikan wakaf kepada imam masjid.