Thursday, March 23, 2023
22.4 C
Brunei

-

Maverick benam Pistons untuk kemenangan ke-50

DETROIT, 7 APRIL – Luka Doncic telah membantu Dallas Mavericks memenangi 50 perlawanan, pencapaian yang jarang sekali berlaku kebelakangan ini untuk francais tersebut.

Pemain pengawal All-Star tersebut memperoleh 26 mata, 14 assist dan lapan rebound untuk membawa Dallas mendahului dalam kemenangan 131-113 ke atas Detroit Pistons pada malam kelmarin.

Mavericks telah meraih pencapaian 50 kemenangan buat kali pertama dalam tujuh tahun dan hanya yang kedua sejak memenangi satu-satunya gelaran NBA mereka.

“Ia adalah satu pencapaian yang hebat,” kata jurulatih Jason Kidd. “Orang-orang di bilik persalinan tersebut tidak boleh mengambil mudah kerana ia bukan tugas yang mudah untuk dilakukan.”

Dallas mempunyai 20 perlawanan, separuh daripada keseluruhan perlawanan buat kali pertama sejak 2011, apabila mereka memenangi kejuaraan NBA. Francais tersebut disediakan untuk memperoleh kelebihan gelanggang tuan rumah dalam perlawanan playoff, buat kali pertama sejak Kidd menjadi penjaga mata mereka semasa musim kejuaraan, selepas memulakan tahun 2022 dengan rekod yang kalah.

“Saya fikir ia agak mengagumkan,” kata Doncic. “Kami memulakan musim ini dengan perlahan. Saya bangga dengan cara kami bermain dan semoga kami mencapai 52 kemenangan.”

Jalen Brunson mempunyai 24 mata untuk Mavericks, yang telah memenangi lima daripada enam perlawanan mereka untuk membina momentum menjelang playoff pada minggu depan. – AP

Aksi Luka Doncic semasa dikawal oleh Killian Hayes dalam separuh masa kedua perlawanan NBA di Detroit. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S, Jepun perlu lupakan sejarah lampau

SEOUL, 21 MAC - Presiden Korea Selatan, Yoon Suk Yeol hari ini berkata hubungan dua hala antara Korea Selatan dan Jepun perlu bergerak ke...
- Advertisment -