Thursday, June 8, 2023
27.2 C
Brunei

  -

  Medvedev, Tsitsipas melangkah ke suku akhir

  TORONTO, 13 OGOS – Pemain pilihan utama, Daniil Medvedev berjaya menewaskan James Duckworth 6-2, 6-4 kelmarin dan mara ke pusingan suku akhir kejohanan ATP Toronto Masters.

  Medvedev dari Rusia berjaya mengawal perlawanan, mendahului 5-1 dalam perlawanan pusingan ketiga, apabila dia didahului lawannya ranking ke-85 dari Australia.

  Tetapi finalis di kejohanan Kanada 2019 kembali bangkit dan meraih kemenangan dalam 69 minit semasa mata perlawanan di set kedua.

  “Apabila anda bermain menentang seorang pemain yang hebat, anda bermain dengan lebih baik,” kata Medvedev mengenai Duckworth. “Dia semakin hampir mengejar perlawanan dan memberikan tekanan kepada saya.

  “Saya berjaya menanganinya. Saya sangat gembira dengan kemenangan ini. Saya tidak pernah berlatih dengannya atau bermain menentangnya, jadi saya tidak menjangkakan semua ini.

  Aksi Daniil Medvedev semasa pertemuan menentang James Duckworth di ATP Masters Toronto. – AFP

  “Kadang kala, anda terpaksa mencari penyelesaian semasa perlawanan.”

  Medvedev menamatkan perlawanan dengan 10 ace ketika dia mara ke pusingan separuh akhir di peringkat Masters – kesemuanya dicapai pada 2019.

  Dia mempamerkan 20 kemenangan dan 15 kesilapan.

  Sementara itu, pemain pilihan ketiga, Stefanos Tsitsipas meraikan ulang tahun ke-23 dengan kemenangan selesa 6-3, 6-2 ke atas pemenang pingat perak di Olimpik, Karen Khachanov untuk meletakkan dirinya ke suku akhir Masters 1000 musim ini.

  Pemain kelahiran Greece itu bertemu di peringkat lapan terakhir menentang pemain Norway, Casper Ruud, yang meneruskan rekod kemenangan kepada 13 perlawanan.

  Pemain Norway pilihan keenam itu memenangi tiga perlawanan berturut-turut di gelanggang tanah liat sebelum memulakan kempen di gelanggang keras pada minggu ini, menewaskan pemain Serbia, Dusan Lajovic 6-4, 6-3.

  Ruud meraih kemenangan ke-37 pada musim ini dan hanya tewas sembilan kali dan berkata bahawa beralih dari gelanggang tanah liat kepada gelanggang keras adalah sebahagian daripada saingan musim ini. – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Australia haram simbol Nazi

  SYDNEY, 8 JUN - Australia pada hari Khamis mengumumkan ia akan melarang pameran awam simbol Nazi, ketika negara itu bergumul dengan kumpulan kecil ekstremis...
  - Advertisment -