Membeli belah bersama Nissan

Oleh Pg Fairol RMF

BANDAR SERI BEGAWAN, 14 Dis – Nissan Brunei telah menganjurkan aktiviti mingguan eks-klusif bagi wanita dinamakan sebagai Cabaran Membeli-belah Nissan yang bermula hari ini hingga hujung minggu ini di Bilik Pameran Nissan, Beribi.

Dua kumpulan telah menyertai sesi pertama cabaran tersebut dengan kumpulan pertama terdiri daripada Dayang Yanti binti Puasa dan Dayang Jalijah binti Sable, manakala kumpulan kedua terdiri daripada Dayang Rositah binti Matnoor dan Dayangku Raudah binti Pengiran Osman Nabalah.

Bermula dari Bilik Pameran Nissan, Beribi para peserta diberi arahan untuk menyelesaikan cabaran sebelum bertolak ke Pasar Raya Sim Kim Huat, Beribi dan Supasave, Beribi menggunakan Nissan X-Trail.

Selesai membeli-belah, mereka dikehendaki kembali ke bilik pameran untuk pengiraan masa dan barangan yang dibeli untuk dihakimi.

Orang ramai yang berminat untuk menyertai aktiviti ini adalah dialu-alukan untuk mendaftar dan memilih sesi cabaran mengikut yang dahulu didahulukan. Sesi diadakan setiap satu jam bermula 10 pagi hingga 4 petang.

Para peserta bergambar bersama kereta Nissan X-Trail dan barangan yang dibeli pada cabaran berkenaan.

Bagi cabaran itu, peserta diperlukan untuk membeli kesemua barangan dalam senarai yang diberikan dan kumpulan yang membeli kesemua atau hampir kesemua barangan dengan cepat dalam tempoh masa diberikan akan dikira sebagai pemenang.

Pemenang akan menerima kesemua barangan yang mereka beli sebagai hadiah dan hanya satu kumpulan akan memenangi hadiah tersebut setiap hari sepanjang cabaran dijalankan.

Cabaran hanya dibukakan kepada wanita berumur 18 ke atas yang mempunyai lesen memandu.

Semasa acara itu, para peserta juga berpeluang untuk merasai sendiri pengalaman memandu Nissan X-Trail.

Selain itu, aktiviti eksklusif turut disediakan untuk para peserta seperti perkhidmatan inai, rias tangan dan kuku serta bersolek.