Tuesday, August 9, 2022
24.4 C
Brunei

Meneroka syurga muzik klasik dan kamera filem

-

Pencinta muzik klasik akan menemui syurga untuk mendengar muzik di Revedell, sebuah kafe muzik dan galeri yang terletak di Namyangju, Wilayah Gyeonggi.

Dilengkapi sepenuhnya dengan sistem bunyi terkini, termasuk model Klangfilm klasik dari Jerman dengan penyekat revedyn jenis horn, pengunjung disambut dengan bunyi yang megah apabila memasuki kafe.

Baldi besi kecil diletakkan di sebelah kanan dewan muzik utama untuk pelawat membuat permintaan muzik mereka. Pemilik, merangkap DJ, memilih daripada permintaan dan jika awda melawat semasa waktu yang kurang sibuk, semua lagu yang diminta boleh dimainkan.

Tiada caj tersembunyi dan minuman bagi setiap orang dicadangkan.

Menu termasuklah kopi, teh herba serta kerepek dan keju. Sebagai tanda di pintu masuk, kafe ini juga berfungsi sebagai galeri kasual. Pengunjung bebas berkeliaran di dalam dan di luar bangunan di mana lakaran, lukisan dan karya seni yang unik boleh ditemui.

Kafe muzik dan galeri Revedell, di Namyangju, Wilayah Gyeonggi. – ANN/The Korea Herald
Keadaan dalaman kedai kamera filem Allycamera di Mapo-gu, barat Seoul. – ANN/The Korea Herald

Bangunan dua tingkat ini membolehkan pengunjung dan pelanggan duduk-duduk sahaja atau melakukan pekerjaan menggunakan komputer riba sambil mendengar muzik boleh menggunakan tingkat atas dengan kurang gangguan.

Mengembara ke masa lalu dengan kamera filem

Jika awda ingin mengetahui tentang kamera filem, Allycamera di Mapo-gu, barat Seoul, adalah tempat yang sesuai untuk dikunjungi.

Kedai ini mengalu-alukan pengunjung dengan dindingnya yang dicat biru dan pintu merah yang menarik perhatian. Sebaik sahaja awda melepasi pintu masuk, awda akan terpukau dengan paparan kamera lama. Allycamera menawarkan pelbagai program, termasuk bengkel kamera filem untuk pemula, program sehari, pengalaman makmal kamera dan pelajaran satu lawan satu dengan kamera filem awda sendiri.

Tempahan diperlukan dan boleh dibuat secara dalam talian di laman web rasmi Allycamera.

Pengurus kedai menawarkan nasihat untuk mereka yang ingin membeli kamera filem mereka sendiri, dengan harapan dapat melarikan diri sebentar daripada telefon pintar dan kamera digital.

Jika awda ingin menyemak imbas sahaja, awda boleh melawati Allystore selepas jam 3 petang.

Seorang doktor akan memberitahu awda banyak cerita menarik tentang 400 jenis kamera, termasuk beberapa yang palsu, yang dipamerkan di kedai. Ia adalah kedai kamera! Mengambil gambar sentiasa dialu-alukan di Allycamera. – ANN/The Korea Herald

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Ershun lahirkan panda kembar

CHONGQING, 8 OGOS – Seekor panda gergasi bernama Ershun telah melahirkan anak kembar 22 Julai lalu di sebuah zoo di barat daya China, Perbandaran...
- Advertisment -