Friday, October 7, 2022
21.8 C
Brunei

Meneroka Tasik Inawashiro dengan bot Kamemaru

-

INAWASHIRO, FUKUSHIMA – Bot persiaran Kamemaru telah kembali beroperasi di Tasik Inawashiro di Wilayah Fukushima, yang kini diubah menjadi sebuah kapal restoran.

Kamemaru mengambil masa 90 minit untuk meneroka tasik, biasanya disewa untuk pelancong berkumpulan, dengan makanan disediakan di atas kapal melalui tempahan awal.

Kamemaru pernah berdepan penutupan kerana masalah kebankrapan pengendalinya. Tetapi ia telah diambil alih pada Jun tahun lalu oleh Inawashiro Kankosen Co. di Kota Inawashiro dan ditukar menjadi bot restoran.

Bayaran sewa bot ialah 67,000 yen untuk kumpulan sehingga 30 orang, dan ba-yaran tambahan sebanyak 2,000 yen dikenakan setiap orang untuk kumpulan yang terdiri daripada 31 orang atau lebih dan makanan dicaj secara berasingan. Syarikat itu berkata ia merancang untuk menawarkan pelayaran pagi dengan sarapan atau pelayaran dengan makan tengah hari untuk pelanggan individu.

Satu acara peringatan telah diadakan di atas bot pada 26 Julai, hari apabila kapal itu beroperasi semula, dengan hidangan Itali disajikan kepada mereka yang dijemput.

“Kami akhirnya dapat meneruskan operasi bot. Saya mahu mengekalkan simbol Tasik Inawashiro,” kata Presiden Inawashiro Kankosen, Eiichi Watanabe. – ANN/The Japan News

Para tetamu acara menikmati hidangan di dalam Kamemaru di Tasik Inawashiro, Wilayah Fukushima. – ANN/The Japan News
Gambar menunjukkan bot Kamemaru sedang berlabuh. – ANN/The Japan News

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Sydney siap sedia hadapi banjir besar

SYDNEY, 6 OKT – Bandar paling ramai penduduk di Australia, Sydney, mencatatkan rekod hujan tahunan selama 70 tahun hari ini selepas satu tahun memperingati...
- Advertisment -