Wednesday, February 1, 2023
27.2 C
Brunei

-

Mesyuarat bincang pelan strategik bola jaring negara

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 29 JUN – Persatuan Bola Jaring Kebangsaan (BNA) telah mengadakan Mesyuarat Perbincangan Pelan Strategik 2022 hingga 2024 yang bertempat di Stadium Negara Hassanal Bolkiah, Berakas, baru-baru ini.

Hadir semasa perbincangan tersebut ialah ahli-ahli jawatankuasa BNA bagi sesi tahun 2022 hingga 2024.

Objektif utama bagi mesyuarat tersebut adalah bagi memberikan kefahaman kepada ahli-ahli jawatankuasa persatuan mengenai kepentingan pelan strategik dalam melaksanakan struktur pembangunan sukan bola jaring dengan menyatukan komuniti bola jaring di negara ini dan di peringkat antarabangsa, sekali gus membantu persatuan dalam menyalurkan pelan strategik bagi sesi tahun 2022 hingga 2024  kepada orang ramai terutama wanita-wanita di Negara Brunei Darussalam.

Antara perbincangan yang dibahaskan semasa mesyuarat tersebut adalah membentuk visi dan misi bagi sukan bola jaring Brunei dalam masa dua tahun akan datang, mengenal pasti objektif strategik dan juga nilai-nilai pelan strategik yang dapat mendukung misi dan visi berkenaan.

Oleh itu, penglibatan setiap ahli jawatankuasa semasa mesyuarat adalah penting bagi memberikan peluang kepada ahli jawatankuasa dalam membentangkan idea.

Di samping itu juga, penglibatan mereka akan dapat memastikan keberkesanan dalam pelak-sanaan pelan strategik itu nanti.

Antara ahli jawatankuasa yang hadir semasa mesyuarat tersebut diadakan di Stadium Negara Hassanal Bolkiah, Berakas. – Gambar serahan BNA
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korban bom masjid meningkat lebih 90

PESHAWAR, PAKISTAN, 31 JAN – Pengeboman berani mati yang berlaku di masjid dalam ibu pejabat polis daerah Peshawar dan kawasan kerajaan di barat laut...
- Advertisment -