Monday, March 4, 2024
23.5 C
Brunei

  -

  Milan kukuh kedudukan

  MILAN, 12 FEB – AC Milan meneruskan usaha mengejar pendahulu Serie A, Inter Milan kelmarin dengan menewaskan Napoli 1-0 dan memberikan satu lagi tamparan hebat kepada juara yang bermasalah itu.

  Theo Hernandez menjaringkan gol tunggal permainan yang mengasyikkan pada minit ke-25 di San Siro, menghasilkan gol kemenangan selepas menerima hantaran cemerlang Rafael Leao.

  Milan kekal lapan mata di belakang seteru tempatan, Inter di tempat ketiga selepas melebarkan rekod liga tanpa kalah mereka kepada sembilan perlawanan, yang mana mereka telah memenangi tujuh perlawanan.

  “Kami telah bermain dengan sangat baik dalam sebulan lebih ini, kami hampir mengikut rentak Inter, dan mereka sedang mengalami musim yang luar biasa,” kata jurulatih Milan, Stefano Pioli.

  “Theo mempunyai persefahaman yang hebat dengan Leao di sebelah kiri, mereka mengenali antara satu sama lain dengan baik sehingga mereka sentiasa boleh bekerjasama dengan mudah.”

  Walaupun Inter mungkin terbukti terlalu sukar untuk ditandingi, prestasi baik Milan baru-baru ini telah mengukuhkan kedudukan mereka di tempat Liga Juara-juara divisyen itu.

  Milan berada 13 mata di hadapan Bologna – yang membelasah Lecce 4-0 dan menduduki tempat kelima dari Roma – dan hampir pasti akan mendapat tempat dalam pertandingan kelab terbaik Eropah. – AFP

  Reaksi Hernandez dan Leao selepas menjaringkan gol pertama pasukannya semasa perlawanan antara AC Milan dan Napoli di stadium San Siro di Milan, Itali pada 11 Februari 2024. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Filipina gesa jiran berdiri bersama lebih teguh di Laut China Selatan

  MELBOURNE, 4 MAC - Setiausaha Hal Ehwal Luar Filipina, Enrique Manalo menggesa jiran serantau hari ini supaya berdiri bersama lebih teguh dalam menegakkan kedaulatan...